Verstappen tipt Russell: 'Je moet je daar niets van aantrekken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen tipt Russell: 'Je moet je daar niets van aantrekken'

Verstappen tipt Russell: 'Je moet je daar niets van aantrekken'

Max Verstappen verwacht dat er weinig te halen valt voor Red Bull tijdens de Grand Prix van Sakhir. Het ‘outer-circuit’ is een circuit dat vooral bolides met flink wat paardenkracht verder zal helpen. Dat terwijl Red Bull daar juist zijn zwakte heeft liggen dit seizoen. De Nederlander hoopt daarnaast dat Russell goed kan presteren dit weekend.

‘Lewis is er niet, maar Valtteri en George zijn er wel en zij rijden in de snelste auto in het veld. Het wordt dus zeker geen makkelijk weekend voor ons. Dit circuit gaat de auto’s met meer vermogen helpen en ons niet’, citeert Formule1.nl Verstappen tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Sakhir.

‘Hopelijk is het niet zoals in Monza toen er een groot gat was naar Mercedes. In Monza rijdt iedereen met een low-downforce afstelling. Hier kan je iets meer spelen met je setup, dus hopelijk gaat het hier wat beter en kan je het verschil maken in de bochten’, aldus Verstappen.

Beperkte kansen op het circuit van Sakhir

De kansen blijven volgens Verstappen dus beperkt in het komende weekend. Toch is de coureur overwegend tevreden over zijn seizoen. ‘Vergeleken met voorgaande jaren gaat het een stuk beter. Ik ben ook een stuk constanter dit jaar. Hopelijk zijn we volgend jaar wat competitiever zodat we Mercedes meer kunnen uitdagen.’

De kansen voor de tweede plek in het kampioenschap zijn overigens ook nog steeds niet verkeken. Verstappen kan nog genoeg punten binnen halen om Bottas van zijn plek te stoten. ‘Maar ik heb daar wel geluk voor nodig. Het is jammer dat ik vier keer uitviel, anders stond ik wel tweede’, gaat de coureur verder.

Unieke kans voor Russell

Verstappen hoopt daarnaast dat Russell goed presteert komend weekend en geeft hem dan ook een waardevolle tip mee. ‘Die bolide van Mercedes is een verschil tussen dag en nacht vergeleken met de Williams in de positieve zin van het woord. Zelf had ik dat ook toen ik overstapte van Toro Rosso naar Red Bull. Toen dacht ik ook: wat een verschil.’ Russell vervangt dit weekend Lewis Hamilton bij Mercedes. Hij moet de Grand Prix moet laten schieten omdat hij besmet is met het coronavirus.

Verstappen hoopt vooral dat Russell zich niet teveel aan zal trekken van critici wanneer het toch niet loopt zoals verwacht. ‘Mensen verwachten nu wel veel, maar daar moet je niet teveel aandacht aan besteden. Je moet uiteindelijk vooral van deze kans genieten’, geeft Verstappen eveneens als tip aan Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws