Max Verstappen salaris

Hoewel iedereen kan zien dat Max Verstappen een fanatiek sportman in hart en nieren is, en dat hij geniet van elke dag in de Formule 1, doet hij het niet gratis. Maar hoeveel verdient een F1 coureur eigenlijk? Dit hangt voornamelijk af van het budget van het team en de kwaliteiten van de rijder. Zo is het niet verbazingwekkend dat Lewis Hamilton bij Mercedes de best verdienende coureur is met een vrij hoog geschat salaris, hoewel dat nog zacht uitgedrukt is. Met een salaris van omgerekend 52 miljoen euro per jaar, is Lewis Hamilton de best betaalde coureur in de geschiedenis van de Formule 1.

Inkomen Verstappen

Onze Nederlander heeft bij Red Bull het derde beste salaris van alle coureurs, als we de berichten in de media moeten geloven. Verstappen verdient daar per jaar naar verluidt twintig miljoen euro. Dit is wel pas ingegaan bij zijn nieuwe contract, die hij heeft getekend begin januari 2020. Hiervoor ontving Verstappen twaalf miljoen euro per seizoen. Alleen Lewis Hamilton (52 miljoen euro) en Sebastian Vettel (40 miljoen euro) verdienen meer. Daniel Ricciardo zou zestien miljoen euro per jaar verdienen bij Renault.

Formule 1 coureurs zijn het grootste gedeelte van hun tijd kwijt aan racen op circuits over de hele wereld en testen op de simulator. Een beetje rijder in de koningsklasse heeft een penthouse in Monaco om op terug te vallen of een tweede huis in Zwitserland. Ook kunnen dure auto’s, privé jets en exotische tripjes natuurlijk niet ontbreken.

Max Verstappen heeft inmiddels genoeg op de bank staan om een er een exorbitante levensstijl op na te houden. In werkelijkheid leidt de Nederlander een relatief bescheiden leven. Verstappen woont in Monaco, en heeft dure auto’s in zijn garage; voor dageijks gebruik reed hij vorig jaar in een Lexus en een Land Rover. Maar geen tweede huis, noch een luxe jacht. Max heeft dan wel, zoals een racer betaamt, een collectie raceauto’s. Zo bezit hij een Porsche 911 GT3 RS, een Aston Martin DBS Superleggera en een Aston Martin Valkyrie van de zaak. Overigens anders dan de Renault Megane RS waarin de Renault-coureurs kwamen aanzetten bij de GP van Hongarije. Naast bezittingen heeft Max geld genoeg om dure uitstapjes te maken. Verstappen hecht veel waarde aan zijn anonimiteit, slechts nu en dan komt op Max' Instagramaccount een foto voorbij met zijn vriendin op een mooie bestemming.

Max Verstappen salaris nieuws