Max Verstappen salaris

Hoewel iedereen kan zien dat Max Verstappen een fanatiek sportman in hart en nieren is, en dat hij geniet van elke dag in de Formule 1, doet hij het niet gratis. Maar hoeveel verdient een F1 coureur eigenlijk? Dit hangt voornamelijk af van het budget van het team en de kwaliteiten van de rijder. Zo is het niet verbazingwekkend dat Lewis Hamilton bij Mercedes de best verdienende coureur is met een vrij hoog geschat salaris, hoewel dat nog zacht uitgedrukt is. Met een salaris van omgerekend 52 miljoen euro per jaar, is Lewis Hamilton de best betaalde coureur in de geschiedenis van de Formule 1.

Inkomen Verstappen

Onze Nederlander heeft bij Red Bull het derde beste salaris van alle coureurs, als we de berichten in de media moeten geloven. Verstappen verdient daar per jaar naar verluidt twintig miljoen euro. Dit is wel pas ingegaan bij zijn nieuwe contract, die hij heeft getekend begin januari 2020. Hiervoor ontving Verstappen twaalf miljoen euro per seizoen. Alleen Lewis Hamilton (52 miljoen euro) en Sebastian Vettel (40 miljoen euro) verdienen meer. Daniel Ricciardo zou twintig miljoen euro per jaar verdienen bij McLaren.

Formule 1 coureurs zijn het grootste gedeelte van hun tijd kwijt aan racen op circuits over de hele wereld en testen op de simulator. Een beetje rijder in de koningsklasse heeft een penthouse in Monaco om op terug te vallen of een tweede huis in Zwitserland. Ook kunnen dure auto’s, privéjets en exotische tripjes natuurlijk niet ontbreken.

Max Verstappen salaris Nieuws