Bleekemolen met kritiek op strategie Red Bull: 'Dat is een simpele rekensom' Opinie
Opinie

Bleekemolen met kritiek op strategie Red Bull: 'Dat is een simpele rekensom'

Bleekemolen met kritiek op strategie Red Bull: 'Dat is een simpele rekensom'

Jeroen Bleekemolen is met vraagtekens achtergebleven na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Waar Max Verstappen ondanks een gebrek aan snelheid toch als tweede over de eindstreep kwam, dankzij goede strategische keuzes, was Sergio Pérez al snel kansloos door een strategische misser bij de eerste regenbui.

Pérez vergooide zijn weekend al op zaterdag met een spin in de kwalificatie. Hij had een plekje op de laatste startrij, maar het team besloot om van de gelegenheid gebruik te maken door de gehele power unit van de Mexicaan te laten vervangen, zodat hij later in het seizoen minder gridstraffen hoeft te pakken. Vanuit de pitstraat kwam Pérez echter niet verder dan een zeventiende plek, terwijl er met Pierre Gasly en George Russell zelfs twee uitvallers waren.

Uiteindelijk werd Pérez op twee ronden achterstand gezet van Lewis Hamilton en Verstappen, en dat had mede te maken met een vroege bandenwissel naar de intermediates. Het bleek vervolgens niet nat genoeg te zijn voor die regenbanden, waardoor Pérez - net als Charles Leclerc - een verloren wedstrijd reed. 'Het was misschien ook een gok', geeft Bleekemolen aan in de Formule 1-podcast van de NOS. 'Ik vraag me af of Hannah Schmitz, die al jarenlang geweldig werk levert bij Verstappen, of die dan ook de keuzes maakt voor Pérez, want dit was voor mij een onlogische keuze.

Wat had Red Bull nog te verliezen?

Na de kwalificatie gaven Christian Horner en Helmut Marko al aan: bij Pérez werd het pakken van punten al een uitdaging, en dat verklaart wellicht de keuze van de constructeurskampioen. 'Hij reed wel ver achteraan, dus je kan wel wat anders doen dan de rest, en hoopt dat het lukt. Je moet echter ook wat verder vooruitdenken, en denken hoe het over acht of tien minuten is. Je moet wel iets verder in de toekomst denken dan het hier en nu', meent Bleekemolen.

De analist vindt juist dat het duidelijk was dat die regenbanden geen goede keuze zouden worden. 'Je zag goed waar de buien vandaan kwamen. Het droogde supersnel in Silverstone, dat kon je het hele weekend al zien. Dan weet je dat je het buitje uit moet zitten, en dat je door moet gaan. Dat zeiden ze ook meteen tegen Max, en tegen een aantal andere rijders ook. Dat is ook een simpele rekensom', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws