'Ferrari heeft geen topcoureur nodig, maar een topauto' Opinie
Opinie

'Ferrari heeft geen topcoureur nodig, maar een topauto'

'Ferrari heeft geen topcoureur nodig, maar een topauto'

Ferrari heeft een topauto en geen topcoureur nodig om weer succesvol te zijn in de Formule 1. Dat vertelt oud-coureur Riccardo Patrese in gesprek met Quotidiano Sportivo. De Italiaan zou het geen goed idee vinden als de Scuderia Lewis Hamilton aantrekt, gezien het probleem volgens Patrese niet bij de coureurs ligt.

'Als ik Ferrari was, zou ik hem niet nemen', reageert Patrese op de geruchten omtrent een overstap van Hamilton naar het Italiaanse topteam. 'Dat ligt niet aan hem, hij is nog steeds een grote kampioen, maar Ferrari heeft geen topcoureur nodig, maar een topauto. We hebben een kampioenschap waarin één auto, de Red Bull, duidelijk superieur is aan de rest van de concurrentie. En Max Verstappen is duidelijk de beste coureur.'

Nog een reden waarom Hamilton niet geschikt zou zijn voor Ferrari, komt volgens Patrese door een opmerkelijke reden. 'Niet iedereen begrijpt dit. Sinds de testdagen zijn afgeschaft, heeft een coureur geen invloed meer op de ontwikkeling van de auto. Hij heeft niet langer de macht om de ingenieurs van gedachten te doen veranderen, zoals gebeurde met Prost, Schumacher en Senna.' Met andere woorden: een coureur kan het tij niet zelf keren.

Enige manier waarop Ferrari Red Bull kan verslaan in Monaco

Patrese blikt vervolgens vooruit op de Grand Prix van Monaco. Hij ziet weinig kansen voor Ferrari. 'Als is er misschien een klein sprankje hoop. Leclerc moet de auto zaterdag in de kwalificatie vóór iedereen zetten. Hij kan het, hij is een fenomeen in de vliegende ronde en hij komt uit Monte Carlo, hij kent elke centimeter van het asfalt. Als hij vooraan start, kan hij ze zondag allemaal achter zich houden. In Monaco kan je niet inhalen'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws