Marko denkt dat financiële plaatje Hamilton irriteert: 'Verstappen nu bestbetaalde coureur' Formule 1
Formule 1

Marko denkt dat financiële plaatje Hamilton irriteert: 'Verstappen nu bestbetaalde coureur'

Marko denkt dat financiële plaatje Hamilton irriteert: 'Verstappen nu bestbetaalde coureur'

Helmut Marko heeft zo zijn redenen om te denken dat Lewis Hamilton een overstap naar Ferrari zou overwegen. De adviseur van Red Bull Racing denkt dat de Mercedes-rijder niet helemaal blij is met zijn huidige situatie binnen de Formule 1. Ralf Schumacher denkt aan de andere kant dat Hamilton juist bij zal tekenen bij het team van Mercedes. De voormalig coureur is van mening dat Hamilton niet de relaties die hij heeft bij Mercedes zomaar op het spel zal zetten.

De meeste mensen zien een overstap van Hamilton naar Ferrari niet gebeuren. Marko heeft zo zijn redenen om wel te geloven in een dergelijke overstap. 'Er zijn twee dingen die Hamilton echt irriteren', zegt de Oostenrijker bij F1-Insider. 'Ten eerste dat hij niet langer wereldkampioen is en in de toekomst moeilijk opnieuw kampioen zal worden. Naast het sportieve perspectief is Lewis ook allesbehalve blij dat hij niet langer de bestbetaalde coureur in de Formule 1 is. Dat is nu Max Verstappen. Dat zou hij kunnen veranderen met behulp van Ferrari.'

Schumacher: 'Ik geloof niet in een vertrek van Hamilton'

Schumacher denkt dat Hamilton zijn contract gaat verlengen bij Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen heeft het momenteel lastig bij de Duitse renstal, maar dat is volgens de voormalig coureur niet een reden voor vertrek. 'Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat Lewis bij Mercedes blijft. Hij wordt er niet jonger op en heeft een lastige uitdaging met teamgenoot George Russell. Maar ik denk niet dat dat de reden is waarom hij zijn thuis bij Mercedes opgeeft en een toekomstige samenwerking met het team op het spel zet.'

De Duitser denkt dat één iemand Hamilton naar Ferrari kan lokken. Desondanks zijn de relaties van de coureur binnen zijn huidige team ook nog goed. 'Wat voor Ferrari zou kunnen spreken is de lange en nauwe relatie van Hamilton met teambaas Fred Vasseur. De Fransman was al teammanager van Lewis toen hij aan het karten was. Hamilton reed ook voor zijn teams in de lagere raceklassen. Maar Lewis heeft ook een goede vertrouwensrelatie met Toto Wolff. Daarom geloof ik niet in een vertrek', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws