Lammers: 'Als Verstappen foutloos rijdt, wordt hij misschien net tweede' Opinie
Opinie

Lammers: 'Als Verstappen foutloos rijdt, wordt hij misschien net tweede'

Lammers: 'Als Verstappen foutloos rijdt, wordt hij misschien net tweede'

Volgens voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is Max Verstappen de beste coureur aller tijden. De Nederlander vertelt in een interview met de Nederlandse tak van Motorsport.com dat de meest succesvolle coureur iets anders betekent dan de beste coureur.

'(Lewis, red.) Hamilton heeft denk ik het nadeel dat hij in de beste auto zit', begint Lammers. 'Daardoor zie je niet het hele beeld van hem. Als rijder moet hij echt een heel slecht weekend hebben om te verliezen en hij mag waarschijnlijk zelfs vier à vijf fouten maken om alsnog te winnen. Als Max foutloos rijdt, zit hij misschien net voor (Valtteri, red.) Bottas en wordt hij tweede.'

Volgens de voormalig coureur kan de Red Bull Racing-coureur zich dus geen fouten veroorloven. 'Dus ja', gaat hij verder. 'Hamilton is natuurlijk de absolute top, maar als ik moet kiezen wie de beste coureur aller tijden is, dan kan ik niet om Max heen.' Lammers zegt dat, ondanks dat Hamilton zeven keer het kampioenschap wist te winnen, terwijl Verstappen nog niet één op zijn naam heeft.

Lammers: 'Het gaat allemaal alleen om resultaten'

Statistieken zeggen volgens de Nederlander echter niets. 'Die zeven wereldkampioenschappen mogen allemaal wel zo zijn', aldus Lammers. 'Maar als Max gelijk was begonnen bij Mercedes, denk ik niet dat hij er veel minder had gehad. Als Max niet de beste is, dan is hij toch zeker gelijk aan Hamilton.' Verstappen was op jonge leeftijd in beeld bij Mercedes, maar kwam uiteindelijk bij Red Bull terecht.

Dat de Nederlander nu bij een ander team rijdt, zou dus niet betekenen dat hij niet de beste kan zijn. Volgens Lammers gaat het in de Formule 1 alleen maar om cijfers. 'Als je de resultaten en statistieken gaat bekijken, dan heeft Hamilton natuurlijk de beste papieren', vertelt hij. 'Maar of hij dan ook echt de beste rijder is, dat mag ieder voor zich zeggen. En ik ga dan voor Max.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws