Mexicaanse fans hoeven niet op zege van Pérez te rekenen: 'Wordt weer lastig weekend' Opinie
Opinie

Mexicaanse fans hoeven niet op zege van Pérez te rekenen: 'Wordt weer lastig weekend'

Mexicaanse fans hoeven niet op zege van Pérez te rekenen: 'Wordt weer lastig weekend'

Sergio Pérez rijdt komend weekend in Mexico zijn thuisrace, maar volgens Ho-Pin Tung hoeven de Mexicaanse fans niet op een overwinning van de thuisheld te rekenen. Tung verwacht dat het ook op het Autódromo Hermanos Rodríguez weer een lastig weekend wordt voor de teamgenoot van Max Verstappen. De 40-jarige analist houdt in Mexico ook rekening met een sterk Ferrari.

De tribunes zullen komend weekend ongetwijfeld ontploffen als Pérez zijn RB19 op het Autódromo Hermanos Rodríguez als eerste over de finish weet te sturen, maar volgens Tung hoeven de Mexicaanse fans echter niet op een overwinning van hun thuisheld te rekenen. 'Om eerlijk te zijn denk ik dat dit weer een lastig weekend voor hem wordt', begint de 40-jarige coureur in zijn vooruitblik op het Mexicaanse raceweekend voor NU.nl.

Tung licht vervolgens toe waarom hij dit weekend weinig verwacht van de teamgenoot van Verstappen. 'Door de ijle lucht en het gripniveau op het circuit van Mexico beweegt de auto natuurlijk veel meer. Ook is het lastiger om de banden in het juiste werkvenster te krijgen en te houden. Daar komt dan ook nog bij dat het eigenlijk een soort van semi-stratencircuit is, met op veel plekken de muur dicht langs de baan. De uitloop is beperkt en dat alles is verre van ideaal als je al niet zoveel vertrouwen in de auto hebt', stelt Tung.

Tung verwacht sterk Ferrari

Red Bull geldt in Mexico opnieuw als de favoriet voor de overwinning, maar de Viaplay-analist denkt dat ook Ferrari wel eens sterk zou kunnen presteren op het Autódromo Hermanos Rodríguez. 'Ik verwacht stiekem wederom best wel wat van Ferrari. Mexico is qua bandenslijtage heel erg laag en dat is één van de zwakke punten van die auto. Dus misschien kan Ferrari er nu iets beter mee wegkomen. We hebben het natuurlijk over downforce en grip, maar technisch gezien is één van de grootste problemen voor een team in Mexico eigenlijk de koeling. Daarom was Ferrari hier vorig jaar niet zo snel, denk ik. Dat hebben ze dit jaar wat beter voor elkaar.'

Op de zaterdag is Ferrari in 2023 wel vaker snel, maar op zondag kunnen ze het tempo vanwege de hoge bandenslijtage vaak niet volhouden. In Mexico speelt dit dus mogelijk een minder grote rol. 'Misschien kunnen ze het iets langer volhouden in de race. Ik herinner me dat ik zelf in Mexico reed in het WEC. Dat was één van de weinige keren dat ik op een nieuwe set naar buiten ging, naar binnen kwam om de afstelling te veranderen en twee runs later nog steeds vrijwel dezelfde rondetijden reed. Dat was echt ongekend. Dat wordt misschien dit jaar wel iets anders, omdat Pirelli de drie zachtste compounds heeft meegenomen', aldus Tung.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws