Twijfel slaat ook in Mexico toe: 'Vertrouwen van Pérez heeft een dreun gekregen' Formule 1
Formule 1

Twijfel slaat ook in Mexico toe: 'Vertrouwen van Pérez heeft een dreun gekregen'

Twijfel slaat ook in Mexico toe: 'Vertrouwen van Pérez heeft een dreun gekregen'

Sergio Pérez mag dan wel een contract hebben voor volgend seizoen, toch is de druk op zijn schouders torenhoog na een reeks zwakke prestaties. Pérez eindigde in de laatste vier Grands Prix niet meer op het podium en zag zijn achterstand in het kampioenschap oplopen tot 226 punten, met afstand het grootste verschil ooit tussen twee teamgenoten.

Bij de podcast van The Race was Diego Mejia aanwezig, commentator van Fox Sports Mexico. 'Hij zal de energie van de mensen in zich opnemen en hopelijk helpt hem dat om te bouwen op zijn solide weekend in Austin', zegt Mejia. 'Het was niet spectaculair, maar na drie races met zoveel tegenslagen en fouten was het goed om een wat onzichtbaarder weekend mee te maken. Hopelijk helpt de boost van de fans hem om er weer bovenop te komen, want zijn zelfvertrouwen heeft echt een dreun te verwerken gekregen in die drie races.' In Singapore, Japan, en Qatar pakte Pérez samen maar vijf punten.

'Elke keer dat ik in het media-vierkantje na de race met hem sprak, kon je zien dat hij zich verslagen voelde. Hij zocht naar woorden om te omschrijven wat er aan de hand was en hij had het echt zwaar, dus het is goed om te zien dat hij die neerwaartse spiraal een halt heeft weten toe te roepen', zo wordt geoordeeld over de vierde plek in Austin, die Pérez te danken had aan de diskwalificatie van Lewis Hamilton.

De tijd dringt voor Pérez

Journalist Edd Straw vindt ook dat Pérez meer zal moeten laten zien. 'Als hij ook na volgend seizoen nog in een positie wil zitten dat hij races kan winnen, dan lijdt het geen twijfel dat Red Bull meer van hem wil zien. Aangezien de beslissing over zijn toekomst waarschijnlijk uiterlijk in het midden van komend seizoen zal vallen, betekent dit dat de tijd dringt om de teamleiding nog te overtuigen.'

Het thuisweekend van Pérez is dus van groot belang voor de 33-jarige. 'Een sterk weekend in Mexico, en dat betekent een tweede plek achter Verstappen en zorgen dat hij in de ideale positie zit om te profiteren als zijn teamgenoot tegenslag kent, zou de ideale manier zijn om zijn punt te maken. Het zou ook een grote stap zijn richting de tweede plek in het coureurskampioenschap', concludeert Straw.

Pérez kreeg cadeautje van Mercedes

In 2021 en 2022 kende de Grand Prix van Mexico een identieke top drie: Max Verstappen voor Hamilton, met Pérez als nummer drie. 'Aangezien hij tijdens de vorige twee Mexicaanse Grands Prix op het podium stond, zal alles minder dan dat een teleurstelling zijn', vindt Mejia. 'Toen ik met Christian Horner sprak op de grid in Austin, waren zijn verwachtingen van Checo (Pérez, red.) anders dan in de race in Qatar. Je kan voelen dat hij veeleisender is in wat hij van Checo verwacht, en dat de tweede plek in het kampioenschap niet als een bonus, maar als een minimale prestatie gezien wordt.'

'Gelukkig voor Checo, kost het Red Bull nu geen geld omdat ze al beide kampioenschappen gewonnen hebben. Het enige slechte dat zou kunnen gebeuren is dat hij zelf de tweede plek verliest, maar hij heeft nu dit grote cadeau van Mercedes gekregen, en dat zou hem moeten helpen bij het bereiken van zijn doel', zo doelt Mejia op de diskwalificatie van Hamilton in de Verenigde Staten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws