Britse journalist stellig over toekomst Stroll: 'Hij verdwijnt na 2024 uit de sport' Opinie
Opinie

Britse journalist stellig over toekomst Stroll: 'Hij verdwijnt na 2024 uit de sport'

Britse journalist stellig over toekomst Stroll: 'Hij verdwijnt na 2024 uit de sport'

Joe Saward gaat ervan uit dat Lance Stroll in 2025 niet meer op de Formule 1-grid staat. Volgens de Britse journalist zijn de resultaten van de Canadees in 2023 niet om over naar huis te schrijven en voor Aston Martin zou een verlenging van het contract van de zoon van eigenaar Lawrence Stroll geen optie meer moeten zijn.

Stroll kreeg dit jaar, na het vertrek van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, opnieuw een voormalig wereldkampioen aan zijn zijde bij Aston Martin. Waar Stroll de strijd met Vettel nog enigszins aan kon gaan, daar veegt Fernando Alonso de vloer aan met de Canadees. De Spanjaard stond in 2023 al zevenmaal op het podium en scoorde 183 punten. Stroll behaalde tot dusver slechts 53 punten en mocht de weg naar het podium nog niet één keer bewandelen.

In de media wordt Stroll al enige tijd bekritiseerd en op kenners maakt de Aston Martin-coureur geen gemotiveerde indruk. Ook tijdens interviews is hij kort van stof en Saward denkt dat Stroll in 2025 niet langer Formule 1-coureur is. 'Ik denk dat hij aan het einde van volgend jaar verdwijnt uit de sport', zegt Saward in de Missed Apex F1-podcast. 'Je kan het contract met iemand die het zo slecht heeft gedaan niet verlengen, zelfs niet als hij de zoon van de eigenaar is. Hij kwam aan het begin van het seizoen weliswaar sterk terug nadat hij van zijn fiets was gevallen, maar hij heeft niet genoeg laten zien. Bij ieder ander team was hij al de laan uitgestuurd.'

Niet gemotiveerd

In de afgelopen maanden maakt Stroll niet bepaald een gemotiveerde indruk en Saward denkt dat de Canadees niet op zijn plek zit in de Formule 1. 'Hij straalt niet uit dat hij het leuk vindt om te racen. Hij komt eerder over als iemand die zich constant verveelt. Hij heeft niet het enthousiasme dat jonge rijders, maar ook een oudere coureur zoals Alonso, vaak hebben als ze in de paddock arriveren. Hij lijkt niet zo betrokken te zijn met de sport, in tegenstelling tot zijn collega's. Zij zijn gek van het racen en hij komt erg ongeïnteresseerd over.'

Volgens Saward moet de oorzaak daarvan waarschijnlijk bij zijn teamgenoot worden gezocht. 'Niemand wil vernederd worden, tenzij je het tij kan keren. En het is lastig om het tij te keren wanneer Alonso je teamgenoot is. Er bestaat een kans dat hij zegt: ik heb hier geen trek meer in. Ik ga tennissen of golfen. Misschien gaat hij ook wel niets doen, want hij heeft voldoende centen op de bank staan', aldus Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws