Like ons!

Samenvatting F1

Een Grand Prix-weekend in de Formule 1 is altijd opgebouwd uit een vrijdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag worden de eerste twee vrije trainingen afgewerkt, op zaterdag staat de derde en laatste vrije training op het programma, evenals de F1-kwalificatie. Op zondag staat altijd de race gepland. 

De Grand Prix van Monaco is hier echter de enige uitzondering op. In de dwergstaat aan de Middellandse Zee wordt er met de Formule 1 op vrijdag nooit gereden. Dat betekent dat de eerste twee vrije trainingen van het GP-weekend daar op donderdag verreden worden. Het weekend zal dan vervolgd worden op de zaterdag.

Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om alle sessies in zijn geheel te bekijken, dan biedt F1Maximaal.nl jou daar de oplossing voor. Wij publiceren na afloop van elke sessie een samenvatting op onze website, zodat je niets mist van de verrichtingen van onder meer Max Verstappen. De samenvatting verschijnt zo snel mogelijk na afloop van de sessie op de voorpagina van F1Maximaal.nl.

Samenvatting Grand Prix van Azerbeidzjan 2019

De vierde race van het 2019-seizoen vond plaats op het krappe stratencircuit in Azerbeidzjan. Op een relatief saaie zondagmiddag wist Valtteri Bottas zijn poleposition te verzilveren en een overwinning te pakken. Max Verstappen eindigde op P4. 

Samenvatting Grand Prix van China 2019

De derde race van het seizoen is verreden in China. Lewis Hamilton won de race nadat hij ploeggenoot Valtteri Bottas, die van pole vertrok, bij de start verschalkte. Ferrari en Red Bull Racing vormde geen bedreiging voor het Hamilton. De Mercedes-rijder nam de leiding in het WK over van ploeggenoot Bottas. 

Samenvatting Grand Prix van Bahrein 2019

De tweede race van het jaar 2019 werd verreden in Bahrein. De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, die de overwinning in zijn schoot kreeg verworpen omdat Charles Leclerc in de slotfase van de race motorpech kreeg.

Samenvatting Grand Prix van Australië 2019

De eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen vond plaats in Melbourne op het circuit van Albert Park. De race werd gewonnen door Valtteri Bottas, die ook nog eens de snelste ronde pakte. 

 

 

Naar boven