Like ons!

Samenvatting F1

Een Grand Prix-weekend in de Formule 1 is altijd opgebouwd uit een vrijdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag worden de eerste twee vrije trainingen afgewerkt, op zaterdag staat de derde en laatste vrije training op het programma, evenals de F1-kwalificatie. Op zondag staat altijd de race gepland. 

De Grand Prix van Monaco is hier echter de enige uitzondering op. In de dwergstaat aan de Middellandse Zee wordt er met de Formule 1 op vrijdag nooit gereden. Dat betekent dat de eerste twee vrije trainingen van het GP-weekend daar op donderdag verreden worden. Het weekend zal dan vervolgd worden op de zaterdag.

Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om alle sessies in zijn geheel te bekijken, dan biedt F1Maximaal.nl jou daar de oplossing voor. Wij publiceren na afloop van elke sessie een samenvatting op onze website, zodat je niets mist van de verrichtingen van onder meer Max Verstappen. De samenvatting verschijnt zo snel mogelijk na afloop van de sessie op de voorpagina van F1Maximaal.nl.

Samenvatting Grand Prix van Hongarije 2019

De elfde race van 2019 en tevens de laatste race voor de zomerstop werd voornamelijk gekenmerkt door het duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Eindelijk, want een eerlijk gevecht op de baan vindt maar zelden plaats tussen deze twee grootheden. Voor de Verstappen-fans had de race uiteindelijk een nare nasmaak: In rondje 67 van de 70 wist Hamilton de Nederlander te passeren voor de overwinning.

Samenvatting Grand Prix van Duitsland 2019

De tiende race van 2019 en misschien wel de bizarste race van dit seizoen werd gereden op het circuit van Hockenheim. De Grand Prix van Duitsland was een erg natte race met Max Verstappen als uiteindelijk winnaar. De beide Red Bulls kende een moeilijke start, maar door vele uitvallers, waaronder Charles Leclerc en Valtteri Bottas, wist de Nederlander de overwinning over de streep te trekken.

Samenvatting Grand Prix van Groot-Brittannië 2019

De tiende race van 2019 werd verreden op Silverstone in Groot-Brittannië. Max Verstappen wist die race niet te finishen, nadat hij van achteren werd aangereden door Sebastian Vettel. Daardoor eindigde Verstappen op de vijfde plaats. Lewis Hamilton won zijn thuisrace en zag zijn teamgenoot Valtteri Bottas tweede worden. Charles Leclerc eindigde als derde, na in de race hard gevochten te hebben met Verstappen. Pierre Gasly, tot slot, wist voor het eerst zijn teamgenoot te verslaan, maar finishte net niet op het podium.

Samenvatting Grand Prix van Oostenrijk 2019

De negende race van 2019 werd verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Max Verstappen wist in Spielberg de alleenheerschappij van Mercedes te doorbreken en zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. In de op twee na laatste ronde verschalkte hij Charles Leclerc in bocht drie waarna hij de RB15 heelhuids thuis wist te brengen. Valtteri Bottas werd derde.

Samenvatting Grand Prix van Frankrijk 2019

De achtste race van 2019 vond plaats op het circuit van Paul Ricard in de Franse Pyreneeën. Lewis Hamilton schreef de GP van dit seizoen op zijn naam. De Brit was veel te machtig ten opzichte van zijn ploeggenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen eindigde als vierde en reed een foutloze race.

Samenvatting Grand Prix van Canada 2019

De zevende race van 2019 werd verreden op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Deze Grand Prix van Canada werd gewonnen door Lewis Hamilton, die na een controversiële straf van Sebastian Vettel de zege in de schoot geworpen krijgt. Max Verstappen kan ondanks zijn negende startplek de schade beperken en wordt vijfde.

Samenvatting Grand Prix van Monaco 2019

De zesde race van het 2019-seizoen vond plaats op het smalle stratencircuit in Monaco. Lewis Hamilton wist de race met moeite binnen te slepen, want de hele race hijgde Max Verstappen in de nek van de Brit. Door een tijdstraf eindigde de Nederlander op P4.

Samenvatting Grand Prix van Spanje 2019

De vijfde race van het 2019-seizoen vond plaats op het circuit waar ook de wintertests plaatsvinden in Spanje. Lewis Hamilton wist de race op zijn naam te schrijven. Max Verstappen eindigde op P3. 

Samenvatting Grand Prix van Azerbeidzjan 2019

De vierde race van het 2019-seizoen vond plaats op het krappe stratencircuit in Azerbeidzjan. Op een relatief saaie zondagmiddag wist Valtteri Bottas zijn poleposition te verzilveren en een overwinning te pakken. Max Verstappen eindigde op P4. 

Samenvatting Grand Prix van China 2019

De derde race van het seizoen is verreden in China. Lewis Hamilton won de race nadat hij ploeggenoot Valtteri Bottas, die van pole vertrok, bij de start verschalkte. Ferrari en Red Bull Racing vormde geen bedreiging voor het Hamilton. De Mercedes-rijder nam de leiding in het WK over van ploeggenoot Bottas. 

Samenvatting Grand Prix van Bahrein 2019

De tweede race van het jaar 2019 werd verreden in Bahrein. De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, die de overwinning in zijn schoot kreeg verworpen omdat Charles Leclerc in de slotfase van de race motorpech kreeg.

Samenvatting Grand Prix van Australië 2019

De eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen vond plaats in Melbourne op het circuit van Albert Park. De race werd gewonnen door Valtteri Bottas, die ook nog eens de snelste ronde pakte. 

Naar boven