Piastri legt zich niet neer bij reserverol: 'Ik heb niks meer te bewijzen' F2 & F3
F2 & F3

Piastri legt zich niet neer bij reserverol: 'Ik heb niks meer te bewijzen'

Piastri legt zich niet neer bij reserverol: 'Ik heb niks meer te bewijzen'

Oscar Piastri hoopt in 2023 een permanent zitje te hebben in de Formule 1. Piastri werd afgelopen weekend gekroond tot kampioen van de Formule 2. De jonge Australische coureur heeft een aantal indrukwekkende jaren achter zich in de motorsport door achtereenvolgend de Renault Eurocup, Formule 3 en Formule 2 te winnen. 'Ik heb er alles aan gedaan om mezelf in de etalage te zetten.'

De Australiër won afgelopen zaterdag met nog twee races te gaan de Formule 2-titel. De jonge rijder maakt momenteel een stormachtige ontwikkeling door en mensen binnen de motorsport vinden dat Piastri een stoeltje in de Formule 1 verdient. Voor Piastri staat een jaar aan de zijlijn te wachten, aangezien de Formule 2-kampioen aan de slag zal gaan als test- en reservecoureur bij Alpine. Fernando Alonso en Esteban Ocon staan nog minimaal een jaar boven Piastri in de rangorde.

Voor één jaar kan de jonge coureur daar nog wel mee leven. 'Aan het begin van het jaar dacht ik dat goede resultaten wel een plek binnen de Formule 1-grid zouden opleveren, maar blijkbaar heeft dat niet gewerkt', wordt Piastri geciteerd door Motorsport.com. 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet direct de stap heb kunnen maken, maar ik hoop dat ik in 2023 op de grid zal staan. Ik heb verder niks meer te bewijzen, dus het zal een drama zijn als ik in 2023 geen stoeltje heb.'

Piastri blij met kans bij Alpine 

Ondanks zijn reserverol is Piastri blij dat hij het Formule 1-circus van dichtbij mee zal maken. De Australiër zal het komende jaar niet veel stilzitten. 'Ik ga mee naar alle races en ik zal ook veel tijd in de simulator doorbrengen. Het zal een druk jaar worden, maar het is wel een hele mooie kans. Een rol als reservecoureur is niet waar ik voor ben gekomen, maar ik zal geduldig moeten zijn. Ik ga mijn best doen voor Alpine en ik hoop dat het zal resulteren in een zitje', besluit Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws