Visser: 'Plannen van de FIA en Ferrari zijn een goede stap' Algemeen
Algemeen

Visser: 'Plannen van de FIA en Ferrari zijn een goede stap'

Visser: 'Plannen van de FIA en Ferrari zijn een goede stap'

Volgens W Series-coureur Beitske Visser zijn de nieuwe plannen van de FIA en Ferrari een stap in de goede richting. De plannen zijn bedoeld om meer kansen te bieden aan vrouwen in de motorsport. Het initiatief wordt het komende seizoen ingevoerd.

In gesprek met Motor Sport Magazine laat Visser weten dat ze de plannen van Ferrari en de FIA wel ziet zitten. 'Het laat, net als de W Series, zien dat ze willen dat we ons verder ontwikkelen en groeien in de motorsport', zegt Visser.

De 25-jarige Nederlander hoopt dan ook dat er goede nieuwe coureurs worden ontdekt. Na de lancering van de W Series in 2019 valt de schijnwerper steeds meer op vrouwelijke coureurs in motorsport. In 2020 was dit ook het idee, maar door het coronavirus werd het seizoen afgelast.

Ross Brawn, Formule 1 motorsport directeur, stelt dat de W Series volgend seizoen, in 2021, weer terug zal keren. Dat het toernooi kansen oplevert is duidelijk te zien. Huidige kampioen, Jamie Chadwick, gaat namelijk meedoen aan de Formula Regional in samenwerking met Prema.

Talent tonen staat centraal volgens Visser

Visser is onderdeel van het junior-programma van BMW. Volgens de Nederlander is het van groot belang dat er een platform is om getalenteerde racers te ontdekken. Ze is dan ook van mening dat dit centraal staat in de W Series.

'Hopelijk kunnen we in de toekomst grotere kampioenschappen gaan doen', aldus Visser. 'Hoe meer je rijdt, hoe beter het is.' In de W Series draait het om deze gedachtegang. Het racen is alleen ontzettend duur, iets wat alleen maar duidelijker wordt naarmate je een hoger niveau haalt.

Visser stelt alleen maar beter te worden naarmate ze meer racet. 'Het belangrijkste is dat de W Series geen onderscheid maakt tussen man of vrouw', zegt de 25-jarige. 'Ze willen ervoor zorgen dat we alleen maar beter worden.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws