Ben Hodgkinson

Ben Hodgkinson is een zeer ervaren kopstuk van de motorafdeling bij Mercedes. De Britse ingenieur is in 2021 echter gekaapt door Red Bull Racing, waardoor de verantwoordelijke van de krachtige Mercedes-krachtbron sinds eind 2022 het motorproject van Red Bull Powertrains leidt.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Al in zijn vroege carrière imponeerde de uit Northampton afkomstige technicus, waardoor hij al snel op de radar kwam bij de renstal van Mercedes. In 2001 begon hij met zijn werkzaamheden voor de Duitse renstal. Na een aantal verschillende functies te hebben vervuld werd Hodgkinson in 2007 aangesteld als projectleider van de mechanische ontwikkelingen bij de krachtbron.

Tot en met 2021 vervulde Hodgkinson verschillende prominente taken bij de motorafdeling, Mercedes HPP. In 2021 kreeg de Brit een aanbod van Red Bull, waarna in april van dat jaar werd aangekondigd dat hij de overstap maakt naar de Oostenrijkse renstal. Red Bull Racing heeft een nieuwe motorenafdeling opgericht om een eigen krachtbron te ontwerpen, die vanaf 2026 gebruikt zal worden. Dit project wordt geleid door Hodgkinson.

Ben Hodgkinson Nieuws