Ben Hodgkinson

Ben Hodgkinson is een zeer ervaren kopstuk van de motorafdeling bij Mercedes. De Britse ingenieur is in 2021 echter gekaapt door Red Bull Racing, waardoor de verantwoordelijke van de krachtige Mercedes-krachtbron vanaf eind 2022 het motorproject van Red Bull Powertrains zal gaan leiden. 

Al in zijn vroege carrière imponeerde de uit Northampton afkomstige technicus, waardoor hij al snel op de radar kwam bij de renstal van Mercedes. In 2001 begon hij met zijn werkzaamheden voor de Duitse renstal. Na een aantal verschillende functies te hebben vervuld werd Hodgkinson in 2007 aangesteld als projectleider van de mechanische ontwikkelingen bij de krachtbron.

Tot en met 2021 heeft Hodgkinson verschillende prominente taken vervuld bij de motorafdeling, Mercedes HPP. In 2021 kreeg de Brit een aanbod van Red Bull, waarna in april werd aangekondigd dat hij de overstap maakt naar de Oostenrijkse renstal. Het team van Christian Horner heeft een nieuwe motorafdeling opgericht om een eigen krachtbron te ontwerpen voor seizoen 2025. Dit project wordt geleid door Hodgkinson.

Ben Hodgkinson Nieuws