Albon zal kennis delen met Sargeant: 'Maar ik hoef hem niet bij de hand te nemen' Formule 1
Formule 1

Albon zal kennis delen met Sargeant: 'Maar ik hoef hem niet bij de hand te nemen'

Albon zal kennis delen met Sargeant: 'Maar ik hoef hem niet bij de hand te nemen'

Alexander Albon heeft goede hoop voor Logan Sargeant. De Amerikaanse coureur zal komend jaar, mits hij zijn superlicentie behaalt, rijden voor Williams en zal dus teamgenoot worden van de Thaise Brit. De Britse renstal is al druk bezig voor volgend jaar en Sargeant zal het team gaan helpen om stappen te zetten.

Sargeant is al veel betrokken bij het team van Williams. 'Hij zit nu in principe bij elke vergadering en kan luisteren naar hoe we communiceren', begint Albon, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Het belangrijkste voor ons is dat we het team nu vooruit moeten helpen, dat is ons doel voor 2023. Maar Logan is natuurlijk een rookie', is de coureur ook reeël.

Albon gaat uit van een goede samenwerking met zijn toekomstige teamgenoot. 'Ik zal voor hem openstaan, want het komt erop neer dat we samen moeten werken en ons meer op het middenveld moeten oriënteren. Daarom geef ik mijn kennis aan hem door', vertelt de Williams-coureur. 'Maar ik hoef hem niet bij de hand te nemen', is hij eerlijk.

Albon: 'Ik weet nu al dat hij heel snel zal zijn'

De komende tijd wordt voor Sargeant spannend, want hij zal zich moeten bewijzen in het team. 'Allereerst moeten we weten waar hij staat met zijn ervaring en kennis. Het is dus goed dat hij nu wat trainingen op vrijdag doet. Dat zal zijn ontwikkeling versnellen', vervolgt Albon. Hij doelt hiermee op de vrije trainingen die de Amerikaan reed in Austin en Mexico en die hij nog zal rijden in Abu Dhabi.

De maanden daarna zijn vervolgens belangrijk voor de ontwikkeling van de auto. De feedback van de coureurs is daarbij van cruciaal belang. 'Dan hebben we de hele winter om deze informatie te verwerken. Maar ik weet nu al dat hij heel snel zal zijn', verwacht Albon. 'Hij is bereid om te leren en stelt voortdurend vragen.'

Het team is momenteel, net als de andere, druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. 'In de vrije trainingen experimenteren we veel met het oog op 2023. We zoeken naar ideeën voor het komende jaar. We zijn een pad ingeslagen waarvan we geloven dat het de juiste is voor 2024', verklaart Albon daarover. Er zijn nog geen specifieke updates, aldus Albon, maar de feedback van dit seizoen zal verwerkt worden, zodat het team volgend jaar een nieuwe stap kan zetten om verder naar voor te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws