Pirelli onder de indruk van bandenmanagement Red Bull: 'Hebben een grote stap gezet' Formule 1
Formule 1

Pirelli onder de indruk van bandenmanagement Red Bull: 'Hebben een grote stap gezet'

Pirelli onder de indruk van bandenmanagement Red Bull: 'Hebben een grote stap gezet'

Mario Isola, de baas van Pirelli, prijst het bandenmanagement van Red Bull Racing. In Mexico wist Max Verstappen op de mediumband tijdens de tweede stint een groot gat te trekken naar Lewis Hamilton, die reed met hards. Dat is niet de eerste keer dat Red Bull dankzij het omgaan met de banden goed presteert.

Niet alleen in Mexico wist de Oostenrijkse renstal een goed resultaat te behalen dankzij bandenmanagement. 'Ik denk dat we in het laatste deel van het seizoen zagen dat Red Bull de banden heel goed gebruikt', begint Isola, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Maar ik weet niet wat ze aan de auto hebben gedaan, waarschijnlijk wat upgrades die ze tijdens het seizoen hebben geproduceerd.'

Eerder dit seizoen ging het bij Red Bull nog een stuk minder, wat betreft het omgaan met de banden. 'En nu zien we dat ze een grote stap hebben gezet ten opzichte van het eerste deel van het seizoen. Dus daar hebben ze zich waarschijnlijk op gefocust', vervolgt de baas van Pirelli Motorsport. Een goed voorbeeld van goed bandenmanagement is de Grand Prix van Japan. Verstappen kon winnen, doordat de coureur goed met zijn regenbanden wist om te gaan. Charles Leclerc eindigde in de Ferrari meer dan een halve minuut daarachter, met intermediates die bijna tot slicks waren verreden.

Isola: 'Het is belangrijk om verschillende banden te leveren'

In Mexico koos het team dat momenteel op de derde plaats in het constructeurskampioenschap staat voor de harde band tijdens de tweede stint. 'We weten dat Mercedes in staat is om in een bepaalde situatie beter gebruik te maken van de harde band. Ze waren ervan overtuigd dat de mediumband in het laatste deel van de race zou afzwakken, maar helaas was dat niet het geval voor hen', legt Isola uit over de keuze van de Duitse renstal.

Hier is volgens de baas van Pirreli Motorsport een belangrijke les uit te trekken. 'Dit laat ons nogmaals zien hoe belangrijk het is om banden met verschillende eigenschappen te leveren om de teams uit te dagen om er het beste van te maken', eindigt de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws