Alfa Romeo gaat beter met nieuwe vloer: 'Weer een kleine stap in de goede richting' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo gaat beter met nieuwe vloer: 'Weer een kleine stap in de goede richting'

Alfa Romeo gaat beter met nieuwe vloer: 'Weer een kleine stap in de goede richting'

Xevi Pujolar, het hoofd baantechniek bij Alfa Romeo, geeft aan dat met de nieuwe vloer sinds de GP van de Verenigde Staten er een stap in de goede richting is gezet. In Austin konden in principe Valtteri Bottas en Guanyu Zhou tot in Q3 komen, maar vanwege track limits moest de Chinees toch achterblijven in Q2. Door een spin van Bottas en ook nog eens een gridstraf voor Zhou wist de Zwitserse renstal geen punten te behalen, maar de snelheid leek goed.

Alfa Romeo staat nog steeds zesde in het kampioenschap met 52 punten. Echter heeft het team de laatste tien races maar één punt weten te bemachtigen. Pujolar denkt dat de C42 weer beter zal gaan dankzij de nieuwe vloer. 'Het is een stap die we verwachtten, het is weer een kleine stap in de goede richting', begint het hoofd baantechniek, geciteerd door RaceFans.

De update bracht de renstal dichter bij de top van het middenveld. 'We zagen in de kwalificatie dat beide auto's Q3-niveau hebben, en toen werd de ronde geschrapt voor Zhou omdat hij een zeer kleine baanlimiet(overschrijding, red.) had in bocht twaalf, en het was genoeg om zijn rondetijd te wissen', vertelt Pujolar. 'We hadden maar één sessie, we controleerden of alles werkte zoals verwacht omdat tijdens de tweede vrije training de Pirelli-test was, en we konden zien dat alles binnen de verwachtingen werkte wat betreft de upgrade.'

'We waren behoorlijk optimistisch'

Helaas voor het team kon de goede auto niet in de punten komen op het Circuit of The Americas. Bottas kreeg te maken met een windvlaag en spinde in de grindbak, waardoor zijn race was afgelopen. 'Het is een beetje frustrerend omdat de prestaties er dit weekend waren met de upgrade', vervolgt Pujolar. 'Maar op dat circuit kan er nog van alles gebeuren tijdens de race. Dus we waren behoorlijk optimistisch dat beide auto's voor de punten zouden vechten. Het liep niet zoals we hadden verwacht', eindigt het hoofd baantechniek. Toch is er nog hoop voor de laatste drie races om de positie in het constructeurskampioenschap te verdedigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws