Alonso: 'Dacht dat Assen misschien ook een mogelijkheid was' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'Dacht dat Assen misschien ook een mogelijkheid was'

Alonso: 'Dacht dat Assen misschien ook een mogelijkheid was'

Wat Fernando Alonso betreft mag een toekomstige Grand Prix van Nederland best op het circuit van Assen plaatsvinden. Hoewel de coureur van Alpine Zandvoort ook een meer dan prima baan vindt, is hij benieuwd naar het circuit in Drenthe, dat woensdag in het nieuws kwam door de mededeling dat het een eventuele tweede Formule 1-race in Nederland wil organiseren.

Alonso staat daar wel open voor, zo blijkt uit een gesprek met Top Gear. 'Ik houd van de MotoGP en ik weet dat de MotoGP racet op Assen', zegt hij. De koningsklasse van de motorsport doet al decennialang Assen aan. Wat Spa-Francorchamps voor de Formule 1 is, is Assen voor de MotoGP. 'Toen ik hoorde dat we gingen racen in Nederland, dacht ik dat Assen misschien een mogelijkheid was. Dat was niet het geval, dus ik ben blij om Zandvoort te ontdekken.'

'Als Assen op een dag ook gebeurt, zou dat leuk zijn', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. Of dat ook ooit gaat gebeuren, is een tweede. Alonso heeft in ieder geval wel 'geoefend' op Assen, virtueel dan. 'Als ik op de Playstation MotoGP speel, is Assen heel speciaal. In de F1 zou het heel uitdagend zijn. En de paddock is groter.'

Ocon kent Assen niet goed

Teamgenoot Esteban Ocon is minder bekend met het circuit. 'Ik ben er nooit geweest. Ik ken de baan niet precies. Ik kan er niet echt iets over zeggen', luidt zijn bijdrage. Beide coureurs debuteren dit weekend in een Formule 1-race op Zandvoort, daar de race voor het eerst sind 1985 weer verreden wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws