Assen wil tweede Nederlandse Grand Prix organiseren in 2023 Formule 1
Formule 1

Assen wil tweede Nederlandse Grand Prix organiseren in 2023

Assen wil tweede Nederlandse Grand Prix organiseren in 2023

De Dutch Grand Prix Foundation denkt dat er ruimte is om naast Zandvoort een tweede Grand Prix in Nederland te organiseren, op het TT Circuit in Assen. Jos Vaessen, voorzitter van deze organisatie, wil zijn plannen na de Dutch Grand Prix op Zandvoort voorleggen aan de FOM. Het plan is om in 2023 een GP op het TT Circuit te organiseren, vertelt hij tegen het Dagblad van het Noorden.

Stichting Dutch Grand Prix Foundation is een organisatie met als doel om de Formule 1 naar Assen te brengen. De stichting verloor van Zandvoort in de strijd om een Grand Prix te mogen organiseren, maar daar legt het zich niet bij neer. ‘We krijgen vanuit de autosportwereld veel er vragen waarom Assen geen Formule 1-race krijgt. Van oud coureurs en ook vanuit de kring van de FOM,’ aldus Vaessen.

Het zou dan gaan om een tweede race in Nederland, naast Zandvoort, te houden in 2023. ‘Eén race in het voorjaar en een race in het najaar.’ Dat er twee races in één land worden gehouden, vindt Vaessen geen probleem: ‘Oostenrijk en Italië hebben dit jaar twee races. In Oostenrijk zelfs twee keer achter elkaar op hetzelfde circuit. Dat vinden de coureurs en hun teams niet leuk. Waarom Assen dan niet als alternatief, horen we vaak in de racewereld.’

Vaessen is van plan om zijn plannen na de Dutch Grand Prix op Zandvoort aan de FOM voor te leggen. ‘We hebben onze ideeën verwoord en besteden er voor (de Grand Prix van) Zandvoort niet veel aandacht aan. Dat lijkt me wel zo netjes. We hebben voor eerst sinds 36 jaar weer een Formule 1-race in Nederland en daar gaan we van genieten.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws