Alonso houdt rekening met onvoorspelbaar weekend in Japan: 'Dat kan voor een chaotische race zorgen' Formule 1
Formule 1

Alonso houdt rekening met onvoorspelbaar weekend in Japan: 'Dat kan voor een chaotische race zorgen'

Alonso houdt rekening met onvoorspelbaar weekend in Japan: 'Dat kan voor een chaotische race zorgen'

Het Grand Prix-weekend van Singapore draaide uit op een fikse teleurstelling voor Fernando Alonso en Aston Martin. De Spanjaard had hoge verwachtingen, maar het werd een race om snel te vergeten. Komend weekend hoopt Alonso terug te slaan in Japan, maar tegelijkertijd wil hij het weekend voorzichtig benaderen. Het weer kan namelijk zeer onvoorspelbaar zijn in deze tijd van het jaar, dus de tweevoudig wereldkampioen houdt met alles rekening.

Aston Martin reisde vorige week met hoge verwachtingen af naar Singapore, maar op zaterdag kreeg het team met de zware crash van Lance Stroll in de kwalificatie al een eerste tik te verwerken. De Canadees zou zondag niet starten, dus was het aan Alonso om flink wat punten te scoren voor het Britse team. De zevende startplek was nog niet zo verkeerd, maar het werd een race om snel te vergeten voor de Spanjaard.

'We hadden vanwege de aard van het circuit hoge verwachtingen voor Singapore en ook omdat het vaak onvoorspelbare resultaten oplevert, maar uiteindelijk was het niet ons weekend', blikt Alonso in een persbericht van Aston Martin terug op het teleurstellende weekend in Singapore. 'Vanaf de tweede ronde van de race hadden we last van een beschadigde ophanging, wat gevolgen had voor onze prestaties en de race moeilijk maakte voor ons. We zullen ervan leren, maar over het algemeen was het een race om snel te vergeten. Het belangrijkste is echter dat Lance oké is na zijn zware crash.'

Terugslaan in Japan

Na twee mindere races in Italië en Singapore hoopt Alonso het tij te kunnen keren in Japan. 'Hopelijk zijn we van de pech, die ons in Singapore parten speelde, af en we zullen proberen om het beter te doen in Japan', zegt Alonso, die nog wel een slag om de arm houdt. 'We gaan dit weekend voorzichtig in. Laten we kijken waar we staan op zaterdag. Het weer is onvoorspelbaar in deze tijd van het jaar en dat kan voor chaotische races zorgen. We willen na twee mindere races in Monza en Singapore terugslaan met een aantal goede puntenfinishes. We zien de pikorde van race tot race veranderen, meer dan ooit tevoren. Er zijn nog zeven races op verschillende circuits te gaan, dus er zijn nog veel punten te verdienen. We blijven vechten', aldus een strijdvaardige Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws