Alonso onthult: ’Botten, banden, pezen, alles is een puinhoop op dit moment’ Formule 1
Formule 1

Alonso onthult: ’Botten, banden, pezen, alles is een puinhoop op dit moment’

Alonso onthult: ’Botten, banden, pezen, alles is een puinhoop op dit moment’

Alpine-coureur Fernando Alonso onthult dat hij nog steeds de gevolgen voelt van zijn crash twee maanden geleden in Australië. Naar eigen zeggen is er geen operatie mogelijk voor zijn blessure, waardoor de coureur zo goed mogelijk probeert uit te rusten wanneer hij thuiskomt. In Monaco wist hij echter wel weer belangrijke punten te scoren voor het team van Alpine.

De tweemaal Formule 1-wereldkampioen had verbanden om beide polsen na de Grand Prix van Monaco van zondag en vertelde verslaggevers dat ze een gevolg waren van zijn ongeval in Melbourne. ‘Het komt nog steeds door Australië’, zei hij tegen Grandprix247, verwijzend naar een crash tegen de muur in Albert Park. ‘Ik heb twee of drie maanden nodig en er is geen operatie, je kunt niets doen. Gewoon rusten.’ De Spanjaard voegde eraan toe: ‘Helaas moet ik elke twee weken rijden, dus ik probeer thuis uit te rusten, maar het zal een paar maanden duren’.

Alonso kent de muren van het Albert Park goed, hij crashte ook zwaar tijdens de Grand Prix Australië van 2016. Alonso kwam toen in botsing met de Haas van Esteban Guiterrez, en rolde over het circuit voordat hij hard tegen de muur tot stilstand kwam.

Alpine heeft de punten nodig

Alonso eindigde als zevende in Monaco voor zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur wist ondanks een snellere auto niet voorbij de Spanjaard te geraken op het krappe stratencircuit van Monte Carlo. Alonso zei dat zijn strategie in de laatste stint bedoeld was geweest om de banden gedurende 15 ronden te sparen, voordat hij de resterende 15 ronden naar de finish zou pushen. ‘Het was het probleem van Hamilton’, zei hij. ‘Dit is Monaco en ik hou ervan om mensen achter me te houden.’

De F1 heeft voor de pauze in augustus nog zes races op het programma staan. Momenteel staat Alpine zesde in het F1-constructeurskampioenschap, met slechts een punt achterstand op Alfa Romeo en negentien punten achter op McLaren na zeven races. Toen er voor de grap werd gesuggereerd dat Alonso zijn auto zou kunnen overhandigen aan Oscar Piastri, de Australische reservecoureur van het Renault-team, antwoordde de Alpine-coureur: ‘Ja, maar we hebben de punten nodig.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws