De Meo over mogelijk vervangen Alonso: 'Een legende, niet zomaar een werknemer' Formule 1
Formule 1

De Meo over mogelijk vervangen Alonso: 'Een legende, niet zomaar een werknemer'

De Meo over mogelijk vervangen Alonso: 'Een legende, niet zomaar een werknemer'

Bij Alpine lijkt men voor een moeilijke beslissing komen te staan. Het team heeft met Oscar Piastri een mega talent in huis die aan het azen is op een stoeltje. Met de 41-jarige Fernando Alonso in de gelederen is het niet ondenkbaar dat de Spanjaard gedwongen met pensioen moet, of op zoek moet naar een ander stoeltje. Mocht het team deze keuze maken, dan wordt dat in ieder geval op een nette en eervolle manier gecommuniceerd met Alonso, laat Luca de Meo, CEO van Renault, weten.

In gesprek met DAZN laat de Italiaan weten dat het team voor een moeilijke keuze komt te staan aan het einde van het seizoen, met Piastri die in de wandelgangen klaar staat om zijn opwachting in de koningsklasse te maken. 'We houden heel veel van Fernando. We zullen voor iedereen de beste oplossing moeten vinden, want we hebben ook Esteban en Oscar die heel goed zijn. Het werk dat Fernando heeft gedaan en nog doet is ongelooflijk', is hij lovend.

Ervaring Alonso tegenover jeugdigheid Ocon en Piastri

Op dit moment heeft het team voor een duidelijke combinatie gekozen van ervaring en jeugdig talent. 'Nu hebben we in het team de ervaring van Alonso gecombineerd met de jeugd van Ocon. En nu is Piastri klaar. Het zal een uitdaging voor ons zijn om voor iedereen een geschikte positie te vinden. De oplossing zal niet voor alle drie 100 procent aangenaam zijn, maar wij denken dat het goed is om elk van hen een kans te geven', zo laat De Meo weten.

Daarbij wordt ook zeker de afweging gemaakt over het feit dat Alonso al vrij oud is voor een coureur, terwijl Piastri net komt kijken en pas aan de vooravond van zijn carrière staat. 'Fernando is 41 jaar oud, terwijl Piastri 21 is. De tijd zal komen voor een verandering, maar Fernando is een legende en we kunnen hem niet behandelen alsof hij een simpele werknemer van Alpine is', aldus de man uit Milaan, die daarmee aangeeft dat mocht Alonso het team moeten verlaten, dit op een eervolle wijze zal worden gedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws