Horner niet blij met startprocedure GP Monaco: 'Het was een beetje chaotisch' Formule 1
Formule 1

Horner niet blij met startprocedure GP Monaco: 'Het was een beetje chaotisch'

Horner niet blij met startprocedure GP Monaco: 'Het was een beetje chaotisch'

Enkele teambazen in de Formule 1 zijn niet tevreden over de gang van zaken bij de start van de Grand Prix van Monaco. Onder andere Christian Horner en Mattia Binotto hadden graag gezien dat de race gewoon om 15.00u was begonnen. Desalniettemin krijgt de wedstrijdleiding van de race ook bijval van enkele teams. Toto Wolff en Andreas Seidl vonden het te riskant om te racen.

Op zondag, om klokslag 15.00u, was het aan het regenen in Monaco. De race werd uitgesteld, waardoor monteurs en ingenieurs met verschillende banden over de grid renden. 'We moeten er even naar gaan kijken, want het was allemaal een beetje chaotisch', stelt Horner bij Motorsport.com. 'De grid hier is al druk genoeg en het is altijd een beetje gevaarlijk om op het weer te anticiperen. Je kan het van twee kanten bekijken. Je zou kunnen zeggen dat we beter aan de race hadden kunnen beginnen en dan op de stortbui hadden kunnen.'

Binotto sluit zich aan bij de woorden van de teambaas van Red Bull Racing. 'Ik vond het een vreemde beslissing. Wij waren als team volledig voorbereid, dus het was jammer dat de race verder werd uitgesteld. Ik snap niet waarom dat nodig was. Ik vind dat we om de tafel moeten met de wedstrijdleiding.' Het werd duidelijk dat de startlichten het niet deden door de regen. Desondanks werd er aan het begin niks gecommuniceerd met de teambazen.

Wolff en Seidl staan achter keuze Freitas

Niet iedereen heeft kritiek op de keuze van de wedstrijdleiding. Wolff zag dat de omstandigheden niet veilig genoeg waren. 'In het begin kwam het met bakken uit de hemel', merkt de Mercedes-teambaas op. 'Ik denk niet dat je aan een race kan beginnen als er onweersbuien op het circuit afkomen. Dus ik heb er geen problemen mee dat de start een paar keer is uitgesteld. Ik vind dat je Freitas en de andere wedstrijdleiders krediet moet geven, want dit was een moeilijke race om te leiden.'

Seidl, teambaas van McLaren, is het eens met de woorden van Wolff. Gezien de huidige reglementen in de Formule 1 is de Duitser blij dat de race in eerste instantie werd uitgesteld. 'Het was niet nodig om de race te starten als je ziet welke weersvoorspellingen er waren. Veiligheid moet boven alles staan. Vanuit het perspectief van het team was het de juiste beslissing. We hebben te maken met een budgetplafond en de onderdelen die we hebben zijn schaars', aldus Seidl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws