Alonso voorzichtig na verrassend sterke vrijdag: 'De auto voelt goed aan, maar we moeten afwachten' Formule 1
Formule 1

Alonso voorzichtig na verrassend sterke vrijdag: 'De auto voelt goed aan, maar we moeten afwachten'

Alonso voorzichtig na verrassend sterke vrijdag: 'De auto voelt goed aan, maar we moeten afwachten'

Fernando Alonso is het 2023-seizoen uitstekend begonnen. De Aston Martin-coureur bracht met een tijd van 1.31,907 zelfs de snelste tijd op de klokken en ook de longruns van de 41-jarige Spanjaard zagen er veelbelovend uit. Alonso lijkt na de eerste dag in Bahrein een serieuze kandidaat voor de strijd om de podiumplaatsen, al wil hij zelf zover nog niet gaan.

Alonso sloot VT1 al af op een verrassende tweede plek, maar tijdens de middagsessie deed hij er zelfs nog een schepje bovenop. De verwachtingen voor dit weekend nemen toe, maar de tweevoudig wereldkampioen blijft er voorlopig nuchter onder. 'Het is weer een stap in de goede richting', opent hij tegenover Sky Sports F1. 'De auto voelt nog steeds goed aan, maar we moeten afwachten.'

Volgens de Spanjaard zeggen de tijden nog erg weinig en bovendien is hij nog niet geheel tevreden met de AMR23. 'Op dit moment is er nog niet veel aandacht voor de tijden. We moeten nog een paar dingen aan de auto verbeteren qua afstelling, maar het is nog erg vroeg. We proberen het team te versterken op elk gebied en niet alleen de prestaties van de auto. Het wordt een interessant proces, maar het team leert elke dag. Laten we zien wat er gebeurt in de eerste paar races. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Aston Martin de topteams kan aanvallen.'

Lof voor de visie van Lawrence Stroll

Het team van Aston Martin lijkt gedurende de winter een enorme stap voorwaarts te hebben gezet. De Britse renstal lijkt zich vooralsnog zelfs met de topteams te kunnen meten en dat is volgens Alonso ook zeker te danken aan de visie van Stroll. 'Lawrence (Stroll, red.) heeft deze visie op alles wat hij doet en het is moeilijk om ergens een moment te vinden, waarop hij gefaald heeft', prijst hij zijn teambaas.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws