Boordradio's VT1 & VT2 | Sainz: 'De Red Bulls zijn hier heel snel guys' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 & VT2 | Sainz: 'De Red Bulls zijn hier heel snel guys'

Boordradio's VT1 & VT2 | Sainz: 'De Red Bulls zijn hier heel snel guys'

De eerste vrije trainingen van het seizoen gingen gepaard met het nodige commentaar. Veel coureurs zijn zoekende naar manieren om hun auto te laten werken, of zien nog onderdelen in de auto waarmee ze verre van gelukkig zijn. Er viel dus genoeg te bespreken voor de coureurs met hun engineers en dus heeft F1Maximaal de boordradio's weer op een rij gezet.

Wanneer je voor het eerst de baan op gaat voor het eerste Grand Prix-weekend van je carrière, hoop je on fire te zijn. Bij Williams leken ze dat even te letterlijk te nemen, want het was Logan Sargeant die tijdens zijn openingsronde iets rook branden. 'Ik kon iets branderigs ruiken tijdens de eerste ronde', liet hij weten, maar er leek niet aan de hand want de Amerikaan kon gewoon doorrijden.

Problemen bij Ferrari

De problemen bij Ferrari waren halverwege de tweede vrije training zichtbaar. Eerst was het Sainz die spinde, waarbij hij mogelijk aan het overcompenseren was, want zijn boodschap was: 'De Red Bulls zijn hier heel snel, guys.' De Oostenrijkers lijken dus een voorsprong te hebben op Red Bull, dat zelf in de persoon van Max Verstappen ook een moeilijke start kende. Teamgenoot Sergio Pérez had de snelheid daarentegen wel gelijk goed te pakken.

Daar was ook een verschil met Ferrari, want ook Leclerc kende problemen tijdens de eerste vrije training. Bij het uitrijden van de garage klonk het vanuit de cockpit van de Monegask: ‘Er is iets raars met de koppeling.' Richting de tweede vrije training zou je dan verwachten dat die problemen aangepakt worden, maar helaas voor Leclerc kwam hij er al snel achter dat hetzelfde probleem opspeelde bij de start van VT2. 'Guys er is nog altijd iets mis met de koppeling, daar moeten we naar kijken.'

Ook Red Bull niet gelukkig

Zoals gezegd kende Verstappen ook niet de meest gelukkige eerste vrije training, en ook zijn problemen hielden aan in de tweede sessie van de dag. 'Het voelt alsof de auto meer rondstuitert dan tijdens het testen het geval was.' Toch wist de Nederlander vervolgens wel een snellere tijd te noteren dan teamgenoot Pérez. De Mexicaan had ook problemen, maar tijdens zijn longrun. Hij kon zijn tijden niet meer zien op het scherm op het stuur. 'Ik kan mijn rondetijden niet zien, we kunnen dit soort problemen niet hebben', klonk het enigszins verongelijkt, gevolgd door een gefrustreerde 'oh mijn god'.

Stroll heeft moeite na handblessure

Aston Martin lijkt de aansluiting naar voren gevonden te hebben, en probeerde dan ook Lance Stroll nog wat informatie mee te geven om ook aansluiting te kunnen vinden bij teamgenoot Fernando Alonso. Dat is waar bleek dat de Canadees nog niet volledig herstelt is van zijn blessure, want het insturen van bocht één en twee ging niet zoals gewenst. 'Ik kan het niet man, ik kan het niet, met mijn handen.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws