Verslag VT2 | Alonso stunt met snelste tijd voor Verstappen, De Vries negentiende Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Alonso stunt met snelste tijd voor Verstappen, De Vries negentiende

Verslag VT2 | Alonso stunt met snelste tijd voor Verstappen, De Vries negentiende

Fernando Alonso heeft voor een kleine stunt gezorgd door de snelste rondetijd te noteren in de tweede vrije training. De tweevoudig wereldkampioen zette een 1:30,907 neer en was daarmee ruim anderhalve tiende sneller dan Max Verstappen. Sergio Pérez, die de snelste was in de eerste vrije training, werd derde.

De eerste snelste tijden van de sessie kwamen op naam te staan van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Eerstgenoemde noteerde een 1:31,843, terwijl zijn Spaanse collega ruim een tiende langzamer was. Vervolgens kwamen de Mercedessen over de streep, maar die waren ruim zes en zeven tienden langzamer dan de Ferrari's. Pierre Gasly en Esteban Ocon splitten de Ferrari's en de Mercedes-coureurs zelfs, terwijl Pérez op de mediums sneller was dan George Russell op softs.

Verstappen, eveneens op de mediums, kende geen vlekkeloos begin. Op weg naar een verbetering, die hij alsnog maakte, ging hij in de laatste bocht erg wijd. Zoals gezegd verbeterde de Nederlander wel, zij het naar P10. Hierna klom Lewis Hamilton op naar plek drie op ruim vier tienden achterstand van Leclerc. De Vries lag op dit punt op de zestiende plaats op twee seconden afstand van de snelste Ferrari-man.

Aston Martin toont spierballen, Verstappen verbetert

Sainz verbeterde met nog 36 minuten te gaan zijn tijd net niet. Een momentje in de één-na-laatste bocht kostte hem in één klap twee tienden. Stroll zette vervolgens een paarse eerste sector neer en herhaalde dat in de tweede. Aan het einde van zijn ronde ging de Canadees ook daadwerkelijk naar plek één met een 1:31,450, wat bijna vier tienden sneller was dan de vorige snelste tijd van Leclerc.

Maar het kon nóg sneller. Nico Hülkenberg ging een tiende sneller dan Stroll, maar Pérez zat inmiddels ook op de softs en noteerde een 1:31,078. Leclerc ging daarna naar P2, maar was drie tienden langzamer dan de Mexicaan. Alonso was daarentegen sneller dan Pérez en dook bijna twee tienden onder de tijd van de Red Bull-coureur met de eerste tijd onder de 1:30(,907) van het weekend.

Verstappen ging ook maar naar de softs, maar verloor al ruim twee tienden in sector één. In sector twee noteerde de Nederlander juist een paarse sectortijd en na sector drie kwam hij uit op een 1:31,076, wat 0,169 langzamer was dan Alonso en twee duizendsten sneller dan Pérez. Bij AlphaTauri ging het wat minder. Eerst botste De Vries bijna met Lando Norris in de pitstraat en was zijn rondetijd vervolgens alleen goed genoeg voor P19.

Sainz kent stroeve start, Verstappen en Alonso met vergelijkbare tijden

Na een reeks snelle rondetijden kozen de coureurs en teams met ruim twintig minuten te gaan voor wat meer rust op de baan en zagen we vooral long runs verreden worden. Dat bleek wel uit het feit dat Sainz de baan opging op softs, maar de DRS meermaals niet activeerde. Opvallend was dat op dit punt in de sessie Sainz slechts veertiende stond. De Ferrari-coureur had duidelijk zijn draai nog niet gevonden, aangezien hij in VT1 al spinde en als laatste eindigde.

Verstappen en Alonso waren ook bezig met long runs en reden vergelijkbare tijdens op de zachte banden in de 1:36'ers en 1:37'ers. De Vries kende ondertussen met nog tien minuten te gaan een momentje in bocht tien, waarbij hij wijdging uitkomend van die bocht. De Nederlander lag nog altijd negentiende, op 1,7 seconde achterstand van Alonso. De eerste dag belooft dus niet veel goeds voor de AlphaTauri-coureur.

Omdat iedereen bezig was met long runs en er vrijwel geen verbeteringen meer waren, bleef de tijdenlijst grotendeels hetzelfde sinds de reeks van snelle tijdens. Dat betekent dat Alonso de tweede vrije training als snelste heeft afgesloten, voor het Red Bull-duo Verstappen en Pérez. Leclerc houdt de Ferrari-eer hoog met P4, terwijl Hülkenberg verrast met P5. Stroll bevestigde de snelheid van Aston Martin met een zesde tijd, ondanks zijn blessure.

Bij Mercedes kan men iets minder gelukkig terugkijken op de eerste dag. De snelheid leek er nog niet helemaal in de W14 te zitten. Hamilton werd slechts achtste op ruim zes tienden van Alonso. George Russell stond zelfs niet in de top tien en werd slechts dertiende. Sainz werd veertiende, terwijl De Vries het moet doen met de negentiende plaats.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws