Alonso wil 'unieke kans' pakken: 'Ik zal meer aanvallen dan elk ander weekend' Formule 1
Formule 1

Alonso wil 'unieke kans' pakken: 'Ik zal meer aanvallen dan elk ander weekend'

Alonso wil 'unieke kans' pakken: 'Ik zal meer aanvallen dan elk ander weekend'

Fernando Alonso heeft aangegeven dat hij dit weekend meer dan ooit zal geven om zijn 33ste zege te boeken. De Aston Martin-coureur weet dat het raceweekend in Monaco een unieke kans biedt om een goede prestatie neer te zetten. De meervoudig racewinnaar is zich er wel van bewust dat hij met meerdere teams rekening moet houden. Daarbij hoopt Alonso stiekem op problemen bij de concurrentie, om zo ook weer de titelstrijd een beetje spannender te maken.

Alonso maakt voorlopig een uitstekend seizoen door, waardoor hij kan dromen over zijn 33ste overwinning in de Formule 1. De Spanjaard wil echter nog niet op de zaken vooruitlopen. 'We denken niet dat we het sterkste team zullen zijn in Monaco', geeft Alonso toe bij Motorsport.com. 'Ik denk niet dat het enorm zal verschillen in vergelijking met Bakoe, dat ook een stratencircuit is. Ferrari was uitstekend in Bakoe en we kunnen hier weer een geweldig weekend voor hen zien.'

Ondanks dat de tweevoudig wereldkampioen Ferrari als één van de favorieten ziet, wil hij wel voor de zege gaan. De Aston Martin-coureur ziet het ook als een unieke kans. 'Als ik zeg dat ik hier kom zonder te denken dat ik de race kan winnen, zou ik tegen je liegen, omdat dit een unieke kans is. We kennen Monaco en Singapore, er zijn specifieke circuits waar je vertrouwen moet opbouwen in de vrije training, steeds dichter bij de muren moet komen. Ik zal meer aanvallen dan elk ander weekend.'

Alonso zag al eerder problemen bij Red Bull

Naast dat Ferrari een kans maakt op de zege, weet Alonso ook dat hij moet waken voor Red Bull Racing. De man uit Oviedo verwacht dat er iets mis moet gaan bij de Oostenrijkse renstal om echt een kans te maken. 'We zagen een versnellingsbakprobleem voor Max (Verstappen, red.) in Saoedi-Arabië in Q2 en ze hadden problemen met Checo's (Sergio Pérez, red.) auto in Australië gedurende de hele vrije training en kwalificatie. Dus als één van die dingen op een zondag gebeurt, dicht je automatisch het gat enorm en wordt het interessanter', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws