Pérez: 'Weten dat we moeite zullen hebben om onze krachten te tonen' Formule 1
Formule 1

Pérez: 'Weten dat we moeite zullen hebben om onze krachten te tonen'

Pérez: 'Weten dat we moeite zullen hebben om onze krachten te tonen'

Sergio Pérez erkent dat Red Bull Racing een lastig weekend tegemoet zal gaan in Monaco. De Oostenrijkse renstal zal in het prinsendom geen gebruik kunnen maken van de oppermachtige race pace, aangezien er op het stratencircuit moeilijk ingehaald kan worden. Daardoor zal de concurrentie aankomende zaterdag er alles aan willen doen om poleposition te bemachtigen. Pérez heeft zijn voornaamste concurrenten al geïdentificeerd.

Red Bull heeft tot nu toe iedere race dit seizoen met overmacht weten te winnen. De Oostenrijkse renstal lijkt schier onverslaanbaar op dit moment, maar daar kan aankomend weekend verandering in komen. Bij Red Bull zelf heerst ook het gevoel dat de reeks van overwinningen zomaar ten einde kan komen. 'We weten zeker dat het niet ons sterkste circuit is', geeft Pérez aan bij Autosport. 'We weten dat we een beetje moeite zullen hebben om onze krachten te tonen.'

De RB19 is vooral uitstekend op de zondag, terwijl de concurrenten juist op de zaterdag wat dichterbij kunnen komen. De kwalificatie is in Monaco van cruciaal belang, want inhalen op het krappe stratencircuit is haast onmogelijk. Voor Red Bull is het dan ook belangrijk om een vlekkeloze zaterdag te kennen. 'Ik denk dat je op zaterdag echt een goede opwarming van je banden nodig hebt. Dat is absoluut de sleutel hier. Maar het is nog steeds Monaco en er kan van alles gebeuren.

Pérez: 'Alonso en de Ferrari's zullen behoorlijk sterk zijn'

Er is al veel gesproken over de coureurs die Red Bull pijn kunnen doen in het prinsendom. Pérez heeft ook de voornaamste concurrenten geïdentificeerd die aankomend weekend mee zullen strijden om de overwinning in Monaco. 'Zeker, ik denk dat Fernando (Alonso, red.) en de Ferrari's ook behoorlijk sterk zullen zijn. Dat was Ferrari ook al in Bakoe . Ook Mercedes kan meedoen', aldus de Mexicaan. Mercedes hoopt vooral dat het updatepakket de verwachte performance kan leveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws