Alonso heeft geen probleem met Honda: 'Maar weet niet wat ik ga doen in 2026' Formule 1
Formule 1

Alonso heeft geen probleem met Honda: 'Maar weet niet wat ik ga doen in 2026'

Alonso heeft geen probleem met Honda: 'Maar weet niet wat ik ga doen in 2026'

Fernando Alonso zou er geen problemen mee hebben om vanaf 2026 weer met Honda-motoren te rijden, zo laat hij weten op Sky Sports F1. De Japanse motorleverancier keert dan terug bij Aston Martin, het team waar Alonso nu onder contract staat. Of de tweevoudig wereldkampioen tegen die tijd nog in de Formule 1 zit, durft hij niet met zekerheid te zeggen.

'Ik weet niet wat ik ga doen in 2026', is Alonso eerlijk. 'Ik zou liegen als ik zeg dat ik nu weet. Ik voel me nog goed, ik voel me gemotiveerd en scherp. Ik ben nog steeds snel en als ik het leuk blijf vinden, zou ik graag willen blijven racen. Maar op een dag word ik wakker en zal ik me misschien niet gemotiveerd voelen om te blijven reizen. Het duurt ook nog wel even, ik focus me nu op Monaco.'

Alonso herenigd met Honda

Mocht Alonso wel blijven tot en met 2026, dan krijgt hij weer te maken met Honda. Tussen 2015 en 2017 reed de Spanjaard bij McLaren-Honda en dat zorgde voor de nodige frustraties. Alonso was ook vaak kritisch, dus hoe staat hij ertegenover om dan weer met die motoren te rijden? 'Dat wordt geen probleem voor mij. Ik weet dat het de vorige keer niet goed uitpakte. Het was misschien zelfs nog minder voor sommigen van mijn teamgenoten, zoals Stoffel Vandoorne of wie dan ook. Dan domineerde je in de F3 en F2, kom je bij dit project en was het niet volledig af.'

Maar tijden kunnen veranderen, weet Alonso maar al te goed. 'Ik denk dat ze nu bewezen hebben een competitief pakket te hebben. Ze hebben het kampioenschap gewonnen in 2021, in 2022 en gaan het waarschijnlijk ook winnen in 2023. Ze hebben gewoon een sterk pakket. Het wordt een spannend project', besluit de inmiddels 41-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws