Verstappen verwacht sterk Ferrari en Aston Martin: 'Weet niet precies wat Mercedes aan het doen is' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verwacht sterk Ferrari en Aston Martin: 'Weet niet precies wat Mercedes aan het doen is'

Verstappen verwacht sterk Ferrari en Aston Martin: 'Weet niet precies wat Mercedes aan het doen is'

Max Verstappen denkt dat Ferrari en Aston Martin sterk zullen presteren tijdens de Grand Prix van Monaco. Charles Leclerc heeft in Monte Carlo al twee keer poleposition gepakt en Carlos Sainz stond de afgelopen twee edities op het podium. Aston Martin heeft een auto die goed werkt in de langzame bochten, waardoor Fernando Alonso mogelijk zijn 33ste zege kan boeken. Verstappen plaatst echter ook vraagtekens bij het nieuwe concept van Mercedes.

Verstappen heeft al aangegeven dat hij verwacht dat Red Bull niet zo sterk zal zijn in Monaco. De Nederlander weet wel welke teams mee gaan strijden om de zegen. 'Ik denk misschien Charles, Ferrari in het algemeen', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport-Total. 'Ik bedoel, Carlos doet het hier ook behoorlijk goed. Maar ik denk ook dat Aston Martin vrij goed is op lage snelheden en in het algemeen waren ze niet zo efficiënt op de rechte stukken, dus ik denk dat ze hier goed kunnen presteren.'

'Uiteindelijk is het ook niet het einde van de wereld, het is slechts één race op de kalender. We moeten gewoon goede punten behalen', vervolgt de Red Bull-coureur. Verstappen lijkt zich al enigszins neer te leggen bij een minder weekend. De tweevoudig wereldkampioen weet wel waaraan het zou liggen. 'Het is niet alleen de auto, maar ook het circuitontwerp in het algemeen. De bochten zijn zo nauw, zo langzaam, dat je soms een compleet ander gedrag van de auto nodig hebt dan op normale circuits.'

Verstappen: 'Weet niet precies wat Mercedes aan het doen is'

Een ander team dat mogelijk kan verrassen in Monte Carlo is Mercedes. De Duitse renstal komt met een heus updatepakket naar het prinsendom en hoopt daarmee het gat naar de topteams te kunnen dichten. 'Ik weet niet precies wat Mercedes aan het doen is, het is echt moeilijk om te zeggen. Ik denk dat zowel zij als wij moeite moeten doen om dit nieuwe concept te begrijpen. Ik weet niet waar het hen naartoe zal brengen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws