Alpine komt in Baku met laatste updates van 2021 voor Alonso en Ocon Formule 1
Formule 1

Alpine komt in Baku met laatste updates van 2021 voor Alonso en Ocon

Alpine komt in Baku met laatste updates van 2021 voor Alonso en Ocon

Alpine heeft besloten enkel in Baku nog updates mee te nemen voor de A521, om vervolgens de focus te verleggen naar de 2022-bolide. Volgens AS wil de Franse renstal, net zoals de rest van de grid, nuttig gebruik maken van de wijzigingen in de reglementen en dat betekent dat ze na de eerste zes wedstrijden van dit jaar het vizier al op volgend jaar zetten.

'Alpine zal in Baku een klein pakket aan aerodynamische updates meenemen dat, niet geheel verrassend, meteen ook het laatste updatepakket van het seizoen zal zijn', zo kopt het Spaanse sportmedium. Eerder bracht de renstal uit Enstone al wijzigingen aan aan de vloer en de voorvleugel. Daar doen ze nu nog een schepje bovenop, om de A521 vervolgens te laten voor wat het is.

Met de definitieve versie van de bolide moeten Fernando Alonso en Esteban Ocon het na de Azerbeidzjaanse Grand Prix dus opnemen tegen de andere middenveldteams. De keuze is niet geheel onlogisch: momenteel liggen ze slechts twee punten achter de nummer vijf in het constructeurskampioenschap, de titel 'best of the rest' lijkt al uit zicht voor de Spanjaard en zijn Franse collega.

Lastige Grand Prix in Baku voor Alpine

De eerstvolgende wedstrijd, verreden op Baku City Circuit, wordt een lastige race voor het recent tot Alpine omgedoopte team: 'We gaan naar een straatcircuit, maar de mate van downforce ligt er aanzienlijk lager (dan in Monaco, red.) vanwege het lange rechte stuk en de hoge snelheidssectoren', stelt uitvoerend directeur Marcin Budkowski.

'We moeten een rigoureuze analyse uitvoeren om te bepalen waar de problemen zaten in Monaco en te verzekeren dat we aankomend weekend niet tegen dezelfde problemen aanlopen', vervolgt de Pool. Ocon scoorde op het straatcircuit in het vorstendom weliswaar twee punten met een negende plek, maar de wedstrijd van Alonso verliep dramatisch. Als dertiende kwam de Asturiër over de eindstreep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws