Saward ziet potentiële aardverschuiving rondom huidige Formule 1-team van Alfa Romeo Formule 1
Formule 1

Saward ziet potentiële aardverschuiving rondom huidige Formule 1-team van Alfa Romeo

Saward ziet potentiële aardverschuiving rondom huidige Formule 1-team van Alfa Romeo

Als het aan Joe Saward ligt, dan zullen Sauber en Alpine vanaf 2022 een samenwerking aangaan, zo vertelt hij in zijn nieuwste blog. De gerenommeerd Formule 1-journalist zou het naar eigen zeggen logisch vinden dat de Zwitserse en Franse renstallen de handen in één zouden slaan. Zelfs ziet hij de mogelijkheid voor een oude, maar bekende naam om terug te keren in de Formule 1.

Saward opent met het volgende nieuws: 'Er zijn momenteel discussies gaande over de toekomst van Alfa Romeo in de sport.' Het Italiaanse automerk is momenteel de titelsponsor en naamdrager van het team van Peter Sauber, maar zou door de overname van Stellantis begin dit jaar geen heil meer zien in de Formule 1. 'Dan zou het logisch zijn dat Sauber in zee gaat met Renault.'

Renault is de organisatie achter Alpine en was tot vorig jaar nog de naamdrager van het team uit het Britse Enstone. Nadat McLaren de overstap maakte naar Mercedes-motoren voor 2021, heeft Alpine nu geen klantenteam meer. Als Alfa Romeo de steun aan Sauber terugtrekt en daarmee ook de motordeal tussen het team uit Hinwil en Ferrari tot een einde komt, kan Renault inspringen volgens Saward.

Alpine kan terugkeer van Lotus vormen

Dat is overigens niet de enige reden dat het logisch zou zijn volgens de Engelsman. Alpine kan namelijk ook heel goed een team gebruiken waar zij één van haar juniorcoureurs zou kunnen stallen. Denk daarbij aan Guanyu Zhou en Christian Lundgaard. Met name die eerste is een interessante optie. Ten eerste is hij de huidige kampioenschapsleider in de Formule 2. Daarnaast is hij van Chinese komaf. Maar, wat heeft dat laatste aspect te maken met zowel Alpine als Sauber?

Nou, volgens Saward is Alpine in zee gegaan met het Chinese Geely. Momenteel heeft deze fabrikant het eigendom over het Britse automerk Lotus. Dat is een oude bekende uit de wereld van de Formule 1. Vroeger maakte het toenmalige team van Colin Chapman furore in de koningsklasse van de autosport en werd het later de naamgever van het team dat nu bekend staat als Alpine.

Talenten stallen bij Sauber

'Sauber zou dus ook verder kunnen gaan als Lotus, zeker nu Alpine in samenwerking met Geely een nieuwe sportauto zal maken voor dat merk', vertelt Saward verder. Dan kan Renault technisch iets leveren aan Sauber en kan Sauber weer de plek zijn waar het Franse team haar talenten kan stallen. 'Als ik Alpine was, zou ik onmiddellijk bellen met de Chinezen om Zhou er te stallen', aldus Saward.

Wat volgens de journalist ook nog interessant kan zijn voor Alpine, is Théo Pourchaire. De Fransman maakt momenteel uit van het talentenprogramma van Sauber en zou gezien zijn nationaliteit marketingtechnisch aantrekkelijk kunnen zijn om naast Zhou te plaatsen. Alpine en Renault zijn, zoals eerder vermeld, ook Frans. 'Geen enkele reden om dit niet te doen', besluit Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws