Analisten zien Verstappen meermaals perfectie benaderen: 'Heb die ronde zes keer teruggekeken' Formule 1
Formule 1

Analisten zien Verstappen meermaals perfectie benaderen: 'Heb die ronde zes keer teruggekeken'

Analisten zien Verstappen meermaals perfectie benaderen: 'Heb die ronde zes keer teruggekeken'

Ted Kravitz en Karun Chandhok vonden de perfectie van Max Verstappen dit seizoen bijzonder om te zien. De analisten van Sky Sports zagen dat de coureur van Red Bull Racing op sommige punten een tandje bij moest zetten om die perfectie te benaderen. Chandhok benoemt daarbij de poleronde van Verstappen op het circuit van Suzuka, die volgens de oud-Formule 1-coureur één van de beste rondes aller tijden was.

Het werd een dominant jaar voor Verstappen en Red Bull. De Nederlander pakte in totaal negentien overwinningen dit seizoen en dat maakte indruk op Kravitz. 'Hij heeft echt een meedogenloos natuurlijk instinct voor perfectie', zegt de verslaggever bij de Sky Sports F1-podcast. 'Hij wil nooit minder dan perfectie. Er waren ook een paar races dit jaar waarin hij perfect moest zijn, omdat de concurrentie net genoeg tegenstand kon bieden.'

Vooral aan het begin van het seizoen was Sergio Pérez een grote concurrent van Verstappen. De Mexicaan voelde dat hij de titelstrijd aan kon gaan met de Nederlander. Na de race op het Baku City Circuit kwam er echter geen overwinning meer voor Pérez en wist alleen Carlos Sainz Verstappen nog van een zege te houden. 'Max voelde zich nog niet helemaal één met de auto in Azerbeidzjan en Saoedi-Arabië, waar Checo wist te winnen. Vanaf dat moment zag je dat hij de teleurstellingen en irritaties om kon zetten naar zijn meedogenloze perfectie.'

Verstappen benadert perfectie in Japan

Ook de problemen van de Grand Prix van Singapore, die Sainz wist te winnen, wist Verstappen een week later aan de kant te zetten. Chandhok zag Verstappen een prachtige poleronde neerzetten in Japan. 'Die ronde kwam zo dicht in de buurt van perfectie. Het zit in de categorie van enkele briljante kwalificatieronden van Schumacher, Senna en Hamilton. Ik heb die ronde zes keer teruggekeken. Hij benutte elke millimeter en dacht ook na over de details. Het was exceptioneel.' Een dag later bekroonde Verstappen zijn poleposition door een dominante zege te boeken.

Toch lichte teleurstelling bij Chandhok

De dominantie van de drievoudig wereldkampioen oogst veel lof, maar dit seizoen miste, vooral vooraan, wel veel spanning. Chandhok vindt het dan ook jammer dat de andere teams nooit een echte uitdaging konden vormen. 'Het was wel een teleurstelling dat Mercedes en Ferrari het gevecht niet aan konden gaan met Max en Red Bull. De exceptionele prestaties van Max waren prachtig om te zien, maar het was gewoon jammer dat de anderen niet bij konden blijven', aldus de oud-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws