Magnussen kan niet wachten op 2024: ‘Het is geen goed jaar voor ons geweest' Formule 1
Formule 1

Magnussen kan niet wachten op 2024: ‘Het is geen goed jaar voor ons geweest'

Magnussen kan niet wachten op 2024: ‘Het is geen goed jaar voor ons geweest'

Kevin Magnussen is niet te spreken over het afgelopen seizoen na de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij benadrukt dat het team van Haas geen positief jaar heeft gehad. De Deense coureur is vooral blij dat het seizoen ten einde is gekomen en richt zich nu op volgend jaar.

Magnussen had niet veel positieve woorden over na de race in het Midden-Oosten, waar hij als laatste over de finishlijn kwam. ‘Ik denk dat het enige positieve van Abu Dhabi is dat het de laatste race was en dat we dit jaar kunnen afsluiten en vooruit kunnen kijken naar volgend jaar,’ geeft hij toe tegenover Formula1.com.

Haas is met twaalf punten als laatste geëindigd in het constructeurskampioenschap, terwijl het Amerikaanse team vorig jaar nog een achtste plek wist te bemachtigen met 37 punten. ‘Het is geen goed jaar voor ons geweest,’ benadrukt Magnussen.

Het team heeft niet het hele seizoen achteraan gestaan en is naarmate het seizoen vorderde door verschillende concurrenten ingehaald. ‘We hebben ons niet ontwikkeld in het tempo dat we hadden moeten doen, of we hebben ons helemaal niet ontwikkeld,’ vertelt de Deense coureur over het verlies.

Concurrentie groeide door

De naaste concurrenten van Haas wisten allemaal een groei te doormaken in 2023. Alfa Romeo scoorde zestien punten, AlphaTauri kwam uit op 25 punten en Williams wist de strijd onderaan het veld te winnen met 28 punten en eindigde op de zevende plek in het constructeurskampioenschap. ‘Ik denk dat we het jaar in een goede positie zijn begonnen, maar we hebben verloren van de concurrentie in de ontwikkelingsrace. We moeten beginnen aan een grote inhaalslag deze winter, maar ik geloof dat we het kunnen,’ aldus Magnussen.

Hülkenberg blikt terug

Nico Hülkenberg, de teamgenoot van Magnussen, probeert nog enigszins met een positieve kijk terug te blikken op het seizoen. ‘Het positieve voor mij is hoe ik me heb gevoeld tijdens dit jaar, en mijn honger om weer te rijden en om terug te zijn in de F1, om mee te doen in de competitie,’ legt hij uit.

Toch ziet ook de Duitser in dat Haas geen daverend seizoen achter de rug heeft. Dit voelde hij ook weer aan in de afsluitende race van het seizoen in Abu Dhabi. ‘We hebben gewoon niet genoeg snelheid. Ik denk dat bandendegradatie waarschijnlijk niet het probleem was, alleen het tempo, we konden de snellere auto's niet bijhouden.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws