Andretti ging ieder team langs voor potentiële overname: 'Niemand wil verkopen!' Formule 1
Formule 1

Andretti ging ieder team langs voor potentiële overname: 'Niemand wil verkopen!'

Andretti ging ieder team langs voor potentiële overname: 'Niemand wil verkopen!'

Michael Andretti heeft aangegeven dat Andretti Autosport alle Formule 1-teams langs is geweest voor een potentiële overname. De renstal wil heel graag onderdeel zijn van de grid, als elfde team of na een overname van een bestaand team. De andere renstallen willen dat Andretti een ander team overneemt, maar daar staan de bestaande teams eigenlijk niet voor open. Daarom kijkt Andretti smachtend uit naar een beslissing van de Formule 1 over een mogelijke intrede.

Andretti probeert nog altijd met man en macht op de Formule 1-grid te komen. De meeste teams zijn tegen een intrede van een elfde team, waardoor de Amerikaanse renstal op zoek moet naar andere oplossingen. 'We zijn bij elk team geweest. Ze blijven zeggen koop maar een team, maar niemand wil verkopen!', geeft de zoon van de enkelvoudig wereldkampioen aan, geciteerd door RaceFans. 'Je gaat erheen en ze zijn niet eens geïnteresseerd om met je te praten. Ik ben er geweest, heb dat meegemaakt en ben er niet blij mee.'

De meeste teambazen vinden dat een elfde team waarde moet toevoegen aan de grid. Daarnaast zijn de renstallen bang dat ze inkomsten verliezen als de prijzenpot verdeeld moet worden over meer dan tien teams. Ergens begrijpt Andretti de bestaande Formule 1-teams wel. 'Iedereen heeft zijn eigen redenen waarom ze dingen doen, ze proberen hun eigen belangen te beschermen, en dat kan ik ze niet verwijten. Als ik in hun situatie zou zijn, zou ik waarschijnlijk hetzelfde doen.'

Andretti: 'We voldoen aan alle eisen'

Andretti verwacht dat de Formule 1 snel met een beslissing komt omtrent de intrede van andere teams. De Amerikaan heeft veel vertrouwen in een positieve uitkomst. 'Ik denk dat we voldoen aan alle eisen. Ik voel me goed, maar je goed voelen en de realiteit zijn altijd twee verschillende dingen. Ik denk dat we alles hebben wat we nodig hebben om mee te doen, competitief te zijn, respectvol te zijn en een bijdrage te leveren aan de klasse', aldus een zelfverzekerde Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws