Marko wil Norris naast Verstappen: 'Zou perfect bij Red Bull passen' Formule 1
Formule 1

Marko wil Norris naast Verstappen: 'Zou perfect bij Red Bull passen'

Marko wil Norris naast Verstappen: 'Zou perfect bij Red Bull passen'

Helmut Marko heeft voor de toekomst een ideaal rijdersduo voor ogen voor Red Bull Racing. Momenteel zit de Oostenrijkse renstal in een zeer dominante fase die nog angstaanjagender is dan de dominantie van Sebastian Vettel. Marko hoopt dan ook dat Verstappen op zijn minst zijn contract respecteert en niet vroegtijdig besluit te stoppen. De Red Bull-adviseur zou dan het liefst Lando Norris naast de Nederlander zetten.

Verstappen wist op Silverstone voor de achtste keer dit seizoen te winnen, maar het was geen gemakkelijke race. Toch zag Marko het wel goed komen voor zijn coureur. 'Max heeft elke situatie onder controle', zegt de Oostenrijker bij oe24. Met de overwinning van Verstappen boekte Red Bull haar elfde zege op rij. Het doet de renstal enigszins denken aan de jaren met Vettel. 'Ik had nooit durven dromen dat we ooit deze hoogtes zouden bereiken. De dominantie van Vettel was al angstaanjagend voor mij.'

Verstappen zou veel records kunnen breken, maar het is nog maar de vraag of de tweevoudig wereldkampioen dat ook daadwerkelijk gaat doen. De Red Bull-rijder heeft al meerdere malen aangegeven dat het breken van records hem niet in de Formule 1 zal houden en dat hij mogelijk relatief vroeg met pensioen zal gaan. 'Max zegt zoiets niet zomaar. Ik hoop dat hij zijn contract, dat loopt tot 2028, tot het einde toe nakomt. Wie weet, misschien komt hij op een dag en zegt: Bedankt, dat is het dan.'

Marko droomt van Norris als tweede rijder

Er bestaat geen twijfel dat de Oostenrijkse renstal zolang mogelijk door wil gaan met Verstappen. De positie van Sergio Pérez lijkt niet zo zeker te zijn. Er loopt wel een ideale coureur voor naast Verstappen rond in de Formule 1 met de naam Norris. 'Hij heeft een contract bij McLaren tot 2025, maar hij is veruit de sterkste van de jonge coureurs', geeft Marko aan bij de Kleine Zeitung. 'Zijn jeugdige aard zou ook het beste bij Red Bull passen. En het is geen geheim dat Max en hij goede vrienden zijn', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws