Andretti maakt zich geen zorgen over toetreding tot Formule 1: 'Alles is op zijn plaats' Formule 1
Formule 1

Andretti maakt zich geen zorgen over toetreding tot Formule 1: 'Alles is op zijn plaats'

Andretti maakt zich geen zorgen over toetreding tot Formule 1: 'Alles is op zijn plaats'

Mario Andretti maakt zich geen zorgen over een deelname aan de Formule 1 na de terugtrekking van Mohammed Ben Sulayem. De FIA-president bevestigde eerder dat hij niet meer dagelijks betrokken is bij de administratie van de koningsklasse. Ben Sulayem was altijd een uitgesproken voorstander van een mogelijke intreding van Andretti. Vanuit de huidige F1-teams kwamen juist veelal negatieve reacties.

Dat de dagelijkse leiding van de Formule 1 nu in handen komt van Nikolas Tombazis, wil volgens Andretti niet zeggen dat ze niet meer kunnen toetreden. 'Ik bedoel, met de FIA hebben we alles op zijn plaats', begint Andretti tegenover PlanetF1.com. 'Zij hebben duidelijk de mogelijkheid geopend voor teams om toe te treden en ze evalueren elk aspect van dat deel.'

Positieve relatie Andretti en FIA

'Dus we zitten er in, al die tijd hebben we een zeer positieve relatie gehad', gaat Andretti verder. 'Het is niets nieuws dat ze dagelijks iemand (Tombazis, red) hebben om alle open-wheel aspecten van de FIA te behandelen. Vanuit ons oogpunt is er eigenlijk niets veranderd op dat gebied. Die verandering is al enige tijd geleden doorgevoerd, waarbij president Ben Sulayem verschillende mensen verantwoordelijk heeft gesteld voor de verschillende onderdelen van de FIA.'

Over een eventuele afwijzing vanuit de FIA wordt niet nagedacht, zegt Andretti. 'We zijn niet van plan om in dat opzicht te veranderen. Ik denk dat alles aan onze kant positief blijft. We werken aan het project en hopen dat de rede zal zegevieren. Zodra we groen licht krijgen, voelt het niet alsof we vanaf nul beginnen. We zullen op geen enkele manier stoppen met onze inspanning', besluit Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws