Ben Sulayem doet stap terug en levert macht in als FIA-president Formule 1
Formule 1

Ben Sulayem doet stap terug en levert macht in als FIA-president

Ben Sulayem doet stap terug en levert macht in als FIA-president

Mohammed Ben Sulayem is van plan wat macht als FIA-president af te staan, zo blijkt uit een brief van de topman die in handen is van The Daily Mail. De inlevering van macht door de bestuursvoorzitter van het autosportorgaan komt nadat de kritiek op de Emirati de afgelopen weken flink toenam.

Of die kritiek ook de reden is dat Ben Sulayem wat macht inlevert, is onwaarschijnlijk. Zo was het al een doel van de 61-jarige topman voordat hij werd verkozen als president om een team van managers te bouwen die over het beleid zouden gaan. De rol van de bekritiseerde Ben Sulayem zou dan vooral eentje worden die te beschrijven valt als 'niet-uitvoerend'.

Dat woord neemt Ben Sulayem ook aan in zijn brief. Zo schrijft hij onder meer dat het samenstellen van dat team van managers nu zo goed als voltooid is en dat hij zijn gewenste rol nu op zich kan nemen. Voor de teams uit de Formule 1 betekent dit dat ze vanaf heden aan mogen kloppen bij Nikolas Tombazis, de huidige director of single-seater racing, voor al hun vragen en opmerkingen.

Stap terug door Ben Sulayem na storm aan kritiek

Ben Sulayem neemt dus een stap terug en dat gebeurt ten tijde van een storm aan kritiek aan zijn adres. De voormalige rallykampioen wordt onder meer beschuldigd van het inperken van de vrijheid van meningsuiting van coureurs met een nieuwe regel. Daarnaast zou hij zo'n twintig jaar geleden schuldig zijn geweest aan seksistische opmerkingen over vrouwen. Ook was men binnen de FIA schijnbaar niet blij met hoe Ben Sulayem op de voorgrond trad in bepaalde situaties.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws