Ben Sulayem gaat dominantie niet aanpakken: 'Nu is Verstappen aan de beurt' Formule 1
Formule 1

Ben Sulayem gaat dominantie niet aanpakken: 'Nu is Verstappen aan de beurt'

Ben Sulayem gaat dominantie niet aanpakken: 'Nu is Verstappen aan de beurt'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft in een interview met Associated Press gereageerd op de dominantie van Max Verstappen en Red Bull die het 2023-seizoen kenmerkt. Bij het Amerikaanse persbureau gaf Ben Sulayem aan dat het niet de rol is van de FIA om de competitie te beïnvloeden, ook al is er met name in de Verenigde Staten onvrede over het eentonige beeld tijdens de races.

Verstappen won de afgelopen vijf Grands Prix, terwijl teamgenoot Sergio Pérez de overige twee races won. Verstappen heeft nu dominantste seizoenstart uit de historie van de sport achter de rug, en heeft gemiddeld meer dan 25 punten per raceweekend gepakt. De Nederlander had afgelopen weekend nog tijd om aan het einde van de race een pitstop voor de snelste ronde te maken, terwijl Verstappen een dag eerder ook meer dan een pitstop marge opbouwde tijdens de korte sprintrace.

Wat Ben Sulayem betreft hoeven Verstappen en Red Bull zich geen zorgen erover te maken dat ze worden aangepakt. 'Praten over wat goed of slecht is, is heel ingewikkeld. Was het goed toen Mercedes domineerde? Nu is Verstappen aan de beurt, en is Red Bull aan de beurt', maakt Ben Sulayem duidelijk. 'Gaan we degenen bestraffen die het juist goed doen? Nee, de andere teams moeten het gewoon beter doen. Niemand houdt de rest tegen om het beter te doen. We kunnen mensen niet ervoor bestraffen dat ze het beter dan de rest doen, of harder werken. Dat is oneerlijk.'

Gaan we weer meer dan tien teams in de Formule 1 zien?

Ben Sulayem maakte verder nog bekend dat 'meer dan vijf teams' hun interesse kenbaar hebben gemaakt om de sport te betreden. Of er inderdaad één of meerdere teams tot de Formule 1 worden toegelaten, wordt naar verwachting aan het einde van de maand bekendgemaakt. Andretti Global, in combinatie met General Motors, lijkt de beste kans te hebben om een toegangskaartje toegewezen te krijgen.

'Mensen moeten begrijpen dat we de sport willen adverteren en dat we eerlijk willen zijn', laat Ben Sulayem weten aan Associated Press, dat natuurlijk hoopt op de deelname van nog een Amerikaans team. 'De procedures zijn heel strikt, en we kunnen een team geen toegang weigeren als ze aan alle vereisten voldoen. Kan je voorstellen dat ik nee zeg tegen een partij als GM? In de reglementen staat dat we tot twaalf teams een plek kunnen bieden. Hoe kunnen we GM in vredesnaam nou weigeren? Het is een zwaargewicht en als ze samenwerken met Andretti, is dat goed voor ons.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws