Binotto in zijn nopjes met Sainz: 'Hij maakte geen fouten' Formule 1
Formule 1

Binotto in zijn nopjes met Sainz: 'Hij maakte geen fouten'

Binotto in zijn nopjes met Sainz: 'Hij maakte geen fouten'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is meer dan tevreden met zijn coureur Carlos Sainz, die afgelopen weekend wederom een podiumplek wist te pakken in zijn SF21. Binotto zag de Spanjaard geen fouten maken, een goede strategie hebben en daarnaast sterk presteren vanaf de eerste startrij.

Sainz had al een topweekend, nadat hij in de kwalificatie al sterk wist te presteren door de tweede plek in de wacht te slepen. 'Hij reed het gehele weekend gewoon goed en was echt ontzettend sterk', vertelt Binotto tegenover Speedweek.com. 'Wat Charles betreft, de verbeterde motor in zijn auto werkte goed. Leclerc was het grootste deel van de tijd in de buurt van Verstappen, wat laat zien hoe sterk hij was.'

Volgens Binotto had Leclerc vooral ongeluk in Sochi. 'De 15e plaats is jammer omdat Charles niet alleen een fantastische start maakte en daarna een hoog tempo vasthield, maar ook omdat hij zich met de perfecte hoeveelheid agressiviteit naar voren schoof. De bandenwissel was vervolgens niet ideaal', gaat Binotto verder.

Ferrari in goede positie voor 2022

De pitstops waren het afgelopen weekend überhaupt een zwaktebod bij Ferrari, zag ook de teambaas. 'Dat hebben we te wijten aan het drukke en stressvolle seizoen dat we tot nu toe hebben gehad. Al die vluchten in rap tempo achter elkaar, vermoeidheid speelt hier ongetwijfeld een rol. Maar dat mag geen excuus zijn', legt Binotto uit.

Wat betreft de nieuwe motor is de teambaas ook overwegend tevreden. Bij Leclerc werd een nieuwe geüpdatete motor gestoken, met een nieuwe energy-store. De resultaten daarvan zijn echter niet helemaal goed zichtbaar. 'Die verbetering valt niet echt te kwantificeren. Maar ik denk dat we kunnen stellen dat het er goed uit ziet voor 2022', sluit Binotto af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws