Boordradio's VT1 & VT2 | Ontevreden Verstappen heeft déjà vu: 'Misschien heeft Godzilla een kind gekregen' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 & VT2 | Ontevreden Verstappen heeft déjà vu: 'Misschien heeft Godzilla een kind gekregen'

Boordradio's VT1 & VT2 | Ontevreden Verstappen heeft déjà vu: 'Misschien heeft Godzilla een kind gekregen'

Max Verstappen beleefde een enerverende openingsdag op het Marina Bay Street Circuit, maar niet per se op een positieve manier. De balans van de RB19 was ver te zoeken en de tweevoudig wereldkampioen maakte dat zijn team meermaals duidelijk. Verstappen gleed alle kanten op en alsof het dan nog niet lastig genoeg is om de auto uit de muur te houden op het veeleisende circuit in Singapore, liep de Red Bull Racing-coureur ook nog een 'oude bekende' tegen het lijf. Verstappen was uiteraard niet de enige coureur die een avontuurlijke dag meemaakte en zijn frustraties over de boordradio uitte. F1Maximaal zet de leukste boordradio's op een rijtje.

Dat het een lastig weekend zou worden hadden Verstappen en Red Bull al wel verwacht en de Nederlander voelde zich eigenlijk al vanaf het eerste moment niet comfortabel in de RB19. 'Ik heb het zowel in het midden als bij het uitkomen van de bocht lastig. Ik heb eigenlijk in elke bocht veel last van overstuur', uitte Verstappen zijn ontevredenheid naar zijn ingenieur Gianpiero Lambiase. 'Bij het uitkomen van de langzame bochten heb ik totaal geen tractie.'

'Ah, there's a lizard on the track again'

Verstappen was absoluut niet blij met de balans, maar halverwege de eerste sessie kwam er toch wat ontspanning bij de Limburger. Niet vanwege de prestaties van de RB19, maar vanwege een varaan, die zich over het circuit bewoog. Verstappen was zijn eerdere ervaring (2016) met een varaan niet vergeten. 'Ah, er loopt weer een varaan op de baan! Maar het is dit keer wel een kleinere', weet Verstappen aan zijn team te melden. 'Oké Max, misschien heeft Godzilla een kind gekregen', is de hilarische respons van Lambiase. 'Ja, dat zou best logisch zijn', gaf Verstappen toe.

Na de melding van onder meer Verstappen besloot de wedstrijdleiding de gele vlag te zwaaien zodat de baanposten het dier van het circuit konden jagen. Het beestje had echter andere plannen en keerde tot tweemaal toe terug. 'Er loopt weer een varaan op het circuit in bocht negen', constateerden Carlos Sainz en George Russell. Het dier zou uiteindelijk niet voor een vierde keer terugkeren op het circuit. Fernando Alonso zag de varaan niet en reed er met zijn AMR23 vol overheen.

Red Bull heeft balansproblemen nog altijd niet opgelost, Russell klaagt over Pérez

In de periode tussen beide vrije trainingen, liet Helmut Marko weten dat Verstappen nog niet het volledige vertrouwen in de auto had en dat daar richting VT2 hard aan zou worden gewerkt. Dat zal het team ongetwijfeld hebben gedaan, maar een oplossing werd niet gevonden, zo zou al snel blijken. Verstappen gleed opnieuw over het circuit en wist zijn bolide nog net uit de muur te houden bij het uitkomen van bocht dertien. '***, ik kom naar binnen', uitte Verstappen zijn frustraties. Aan de andere kant van de garage ging het overigens niet veel beter, want ook Pérez klaagde over een gebrek aan grip. 'In elke remzone voelt het alsof ik ga crashen. De achterkant stapt enorm uit', waren de weinig bemoedigende woorden van de Mexicaan.

De coureurs van Red Bull bleef weinig bespaard, want beide rijders haalden zich de woede van enkele concurrenten op de hals. Vooral Pérez moest het ontgelden. Russell trof de Mexicaan op zijn pad in de derde bocht en vond dat de Red Bull-coureur hem flink in de weg reed. 'Hij is een ***.' Verstappen kende eveneens een akkefietje met een medecoureur. Tijdens VT2 reed Sainz richting bocht dertien hard naar de Nederlander, die langzaam reed, toe. De Spanjaard klapte bijna achterop de Red Bull, maar wist een ongeluk te voorkomen. Ook hij meldde zich over de boordradio. 'Ik reed bijna tegen deze gast aan', zei Sainz, die niet leek te weten dat Verstappen de dader was. Het was duidelijk niet de dag van Verstappen en Red Bull en zij zullen hopen dat het zaterdag allemaal wat soepeler verloopt.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws