Boordradio's VT2 GP Oostenrijk | 'Wat is hij allemaal aan het doen?' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT2 GP Oostenrijk | 'Wat is hij allemaal aan het doen?'

Boordradio's VT2 GP Oostenrijk | 'Wat is hij allemaal aan het doen?'

Het was een roerige tweede vrije training op de Red Bull Ring voor de Grand Prix van Oostenrijk. Max Verstappen voelde al vrij vroeg dat er veel wind stond, helaas kon die kennis hem niet helpen bij zijn crash in bocht negen.

‘Het voelt echt super winderig aan op de rechte stukken’, klaagde Verstappen vroeg in de training tegenover zijn team. Diezelfde wind kreeg hem later in de race te pakken toen de Nederlander hard in de bandenstapel vloog. ‘Fuck, fuck, fuck,’ gaf hij alleen nog maar aan over zijn boordradio. Tenminste, dat suggereren alle piepjes waar de Formule 1 braaf gebruik van maakt tijdens de scheldpartijen van de coureurs.

Prima bandenmanagement

Het was warm vandaag, bijna dertig graden en de wind zorgde voor weinig verkoeling. Toch wisten de teams hun banden aardig op peil te houden. Tegen Pierre Gasly vertelde zijn team: ‘Ziet er goed uit op deze banden. De bandenschade bij Grosjean lijkt beperkt.’ Ook Magnussen kreeg goed nieuws over zijn bandenslijtage: ‘Banden zien er prima uit, rijdt nog maar een ronde.’

Geen rubber meer onder de SF90 

Bij Sebastian Vettel ging het wel goed fout met het rubber onder zijn bolide. De wind waar Valtteri Bottas en Verstappen slachtoffer van werden kreeg ook grip op de Duitser waardoor hij hard door de grindbak gleed. Vanaf de pitmuur werd naar de status van zijn Pirelli’s gevraagd: ‘Zijn je banden daar beschadigd geraakt?’ Het antwoord van Vettel was stellig: ‘Ja, het is klaar. Helemaal klaar met de banden.’

Leclerc vs. Giovinazzi

Charles Leclerc heeft een mooi resultaat bij elkaar gereden maar dat ging niet zonder slag of stoot. Kort leek het erop dat de Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi de Monegask dwars zat. ‘Wat is hij allemaal aan het doen?’, bracht Leclerc uit nadat de auto’s naast elkaar reden. (Foto: Red Bull Content Pool)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws