Bottas blij met verduidelijking rondom FIA-verbod op politieke statements: 'Maar was in eerste instantie al onnodig' Formule 1
Formule 1

Bottas blij met verduidelijking rondom FIA-verbod op politieke statements: 'Maar was in eerste instantie al onnodig'

Bottas blij met verduidelijking rondom FIA-verbod op politieke statements: 'Maar was in eerste instantie al onnodig'

Valtteri Bottas heeft zich uitgelaten over de uitleg van de FIA rondom het verbod op politieke statements. De Fin zegt dat hij de toelichting van de FIA op het verbod heeft gelezen. De coureur van Alfa Romeo is blij dat er meer duidelijkheid is over het doen van politieke uitlatingen, maar hij wil ook benadrukken dat het verbod in eerste instantie al 'onnodig' was.

Er is de afgelopen maanden veel te doen geweest over het FIA-verbod op politieke statements. Veel coureurs, waaronder Max Verstappen, lieten weten er niets van te begrijpen en ze vroegen massaal om opheldering van het autosportorgaan. Die opheldering kwam afgelopen vrijdag. Volgens de FIA zijn de coureurs vrij om hun mening over politieke, religieuze en persoonlijke kwesties te uiten voor, tijdens en na de internationale competitie. Dat moeten zij in hun eigen ruimte doen, zoals op social media en tijdens media-interviews.

Bottas geeft bij Motorsport.com aan blij te zijn dat de FIA met een verduidelijking is gekomen, maar hij wil toch van het hart dat de hele situatie niet nodig was geweest. 'Ik heb het gelezen. Gelukkig is het verduidelijkt, maar ik denk nog altijd dat het onnodig was. En ik denk dat ik uit naam van alle coureurs kan spreken', aldus de Fin, die hoopt dat er nog een GPDA-meeting over het thema komt. 'We hebben nog niet samengezeten, maar hopelijk gaat dit snel gebeuren.'

Ook Magnussen wil samenzitten met coureurs 

Haas-coureur Kevin Magnussen sluit zich aan bij de woorden van Bottas en hij wil ook vrij kunnen zijn in het uiten van zijn mening. 'Het is iets waar we als coureurs over moeten praten en we moeten aan elkaar duidelijk maken hoe we erover denken. Ik kom uit een deel van de wereld waar we vrijuit kunnen spreken. Dat waardeer ik en dat zou ik overal waar ik kom willen zijn. Maar zo is de wereld helaas niet altijd', besluit hij.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws