Verstappen sluit eerste testdag in Bahrein met een tevreden gevoel af: 'Dit is precies wat je wilt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen sluit eerste testdag in Bahrein met een tevreden gevoel af: 'Dit is precies wat je wilt'

Verstappen sluit eerste testdag in Bahrein met een tevreden gevoel af: 'Dit is precies wat je wilt'

Max Verstappen is uitstekend begonnen aan de voorbereiding op het 2023-seizoen. De Nederlander sloot donderdag de eerste testdag als snelste af en de Red Bull Racing-coureur was bovendien met 157 rondjes over het Bahrain International Circuit ook uiterst productief. De tweevoudig wereldkampioen was na afloop van de dag dan ook zeer in zijn nopjes met de uitvoerige kennismaking met de RB19.

Verstappen laat na afloop weten zeer tevreden te zijn over de gehele prestatie van de RB19 tijdens de eerste testdag in Bahrein. 'Het is een goede dag geweest. We hebben veel ronden gereden en geen problemen gekend. Dat is precies wat je wilt op zo'n testdag. We konden ons meteen op de auto focussen en verschillende dingen proberen, ook om de nieuwe banden van dit jaar te begrijpen', vertelt hij aan onder meer Motorsport.com. 'We hebben overdag veel kunnen rijden, toen het nog erg warm was, maar ook in de avonduren, toen het afkoelde. Al met al is dit een geslaagde dag geweest.'

Dat hij veel heeft kunnen rijden, komt volgens Verstappen ook omdat er voor 2023 niet veel aan de reglementen is veranderd. 'Het is een evolutie ten opzichte van vorig jaar hè. Vorig jaar moest je jezelf nog aanpassen aan de nieuwe auto's en begrijpen wat je anders moest doen. Door het afgelopen seizoen is de start nu veel makkelijker voor iedereen. Maar goed, het is wel belangrijk om te voelen hoe de auto is geëvolueerd ten opzichte van vorig jaar. Het voelt iets anders aan, al komt dat ook door de nieuwe banden.'

Is de RB19 een grote stap voorwaarts?

Als Verstappen gevraagd wordt of de nieuwe bolide een grote stap vooruit is, antwoordt hij voorzichtig. 'Het is nog te vroeg om die vraag te beantwoorden, maar alles op de auto werkt zoals het hoort en dat is op dit moment het belangrijkste. Tijdens mijn laatste dagdeel, op vrijdag, hoop ik meer ronden te kunnen rijden om de auto en banden nog beter te leren begrijpen en een idee te hebben hoe we volgende week het Grand Prix-weekend hier gaan aanvliegen', laat de Nederlander op zijn eigen website weten.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws