Brawn verdedigt keuze wedstrijdleiding in België: 'Het was meedogenloos' Formule 1
Formule 1

Brawn verdedigt keuze wedstrijdleiding in België: 'Het was meedogenloos'

Brawn verdedigt keuze wedstrijdleiding in België: 'Het was meedogenloos'

Ross Brawn denkt dat de Formule 1 al het mogelijke gedaan heeft op de Grand Prix van België te laten verrijden. Nadat de regen in de Ardennen aanhield, besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd definitief af te gelasten. Het was de beste keuze die de organisatie kon maken, benadrukt de uitvoerend directeur van de FOM.

'Er zijn halve punten toegekend. Het is niet ideaal, maar als je iemand niet kunt belonen voor de race, beloon hem dan in voor de moed in de kwalificatie, bij gebrek aan een volledige race', aldus Brawn ten overstaan van Corriere dello Sport. Dat Max Verstappen, George Russell en Lewis Hamilton uiteindelijk alsnog een podiumplek toebedeeld kregen, vindt de Brit meer dan terecht.

Niet zozeer omdat ze in de kwalificatie zo ontzettend goed waren, maar meer omdat het de beste oplossing is voor een hele moeilijke situatie. Brawn: 'Zoals ik al zei, het is niet ideaal, maar het is een oplossing voor de situatie waarin we ons bevinden. Het weer zat zondag (29 augustus, red.) gewoon niet mee.' Daar was uiteindelijk voor de wedstrijdleiding ook niet veel aan te doen.

Brawn verdedigt wedstrijdleiding

Gedurende de Grand Prix was men continu bezig met het monitoren van de weersverwachting. Uren verstreken en het gat tussen de regenbuien door waar men zo op hoopte, kwam niet. 'Helaas werkte het weer heel erg tegen, het was meedogenloos. De FIA deed er alles aan om de auto's naar buiten te krijgen. Twee keer reden ze het circuit op achter de safety car.'

'De intensiteit van de regen was niet zozeer het probleem, maar meer het feit dat het constant was en het zicht van de coureurs belemmerden. Doorgaans valt er tussen die buien wel een gat, in België was dit niet het geval', concludeert hij. De Formule 1-topman ziet het als een ongelukkige samenloop van de omstandigheden. Dat er uiteindelijk punten verdeeld zijn, daar blijft hij achter staan, ondanks aanhoudende kritiek, ook van F1-coureurs zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws