Brundle denkt niet dat Hamilton de oplossing is voor Ferrari: 'De coureurs zijn het probleem niet' Formule 1
Formule 1

Brundle denkt niet dat Hamilton de oplossing is voor Ferrari: 'De coureurs zijn het probleem niet'

Brundle denkt niet dat Hamilton de oplossing is voor Ferrari: 'De coureurs zijn het probleem niet'

Martin Brundle is van mening dat de eventuele komst van Lewis Hamilton naar Ferrari het probleem van de Italiaanse grootmacht niet op zal lossen. Volgens de analist van Sky Sports zijn de coureurs niet het probleem. De auto is momenteel het zwakke punt van het team en dat kan ook Hamilton niet van de ene op de andere dag oplossen. Toch zou Brundle het wel prachtig vinden om de Mercedes-coureur volgend jaar in het rood te zien.

Er wordt al geruime tijd gesuggereerd dat Hamilton Mercedes gaat verlaten voor Ferrari, maar deze week meldden diverse media dat de zevenvoudig wereldkampioen zelfs al een aanbieding van de Italiaanse constructeur op zak heeft. De Ferrari-top zou Hamilton een contract ter waarde van 46 miljoen hebben aangeboden, maar Brundle denkt niet dat de Brit de problemen van het Italiaanse team kan verhelpen.

'Ferrari's probleem op dit moment is niet het rijderspaar. Het is de auto, die is gewoon niet snel genoeg. Dus daar moeten ze zich op concentreren. Hamilton kan niet zomaar komen opdagen en Ferrari's problemen in zijn eentje oplossen door het gaspedaal in te drukken en aan het stuur te draaien. Het is een veel groter plan dat ze daar nodig hebben', zegt Brundle bij PlanetF1.com.

Hamilton in het rood zou wel 'prachtig verhaal' zijn

Dat hij in Hamilton niet de oplossing voor Ferrari's problemen ziet, betekent overigens niet dat hij de zevenvoudig wereldkampioen niet graag in het rood zou zien rijden. 'Als F1-liefhebber zou ik Lewis (Hamilton, red.) graag in een Ferrari zien. Ik zou hem daar graag hetzelfde zien doen als Michael Schumacher door daar een kampioenschap te winnen. Ik denk dat het een prachtig verhaal zou zijn voor volgend jaar, 'sluit Brundle af.

Charles Leclerc niet ver achter Max Verstappen bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws