Brundle over de nieuwe 'onbetwiste kopman' van Mercedes: 'Dat zegt veel over het niveau van Russell' Formule 1
Formule 1

Brundle over de nieuwe 'onbetwiste kopman' van Mercedes: 'Dat zegt veel over het niveau van Russell'

Brundle over de nieuwe 'onbetwiste kopman' van Mercedes: 'Dat zegt veel over het niveau van Russell'

Commentator en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle heeft gereageerd op het verwachte nieuws dat Lewis Hamilton vanaf 2025 voor Mercedes-concurrent Ferrari zal rijden. De hoofdcommentator van het Britse Sky Sports F1 verwacht niet dat George Russell erg rouwig zal zijn om het vertrek van zijn oudere landgenoot.

De wissel van Hamilton zal voor veel coureurs groot nieuws zijn. Toppers Max Verstappen, Charles Leclerc, en Lando Norris hebben langdurige contracten, maar voor veel andere coureurs is de opening van de stoelendans van invloed, zo ook George Russell, die dus volgend jaar te maken zal krijgen met een nieuwe teamgenoot. Hamilton kende bij Mercedes grote successen, en gold als de duidelijke kopman van het team. 'Hij zal denken: mooi, ik ben hier nu de onbetwiste nummer één', aldus Brundle.

Volgens Brundle heeft zijn stadsgenoot uit King's Lynn de status als eerste coureur ook wel verdiend in de afgelopen jaren. 'George is er klaar voor om het stokje over te nemen bij Mercedes, daar bestaat geen twijfel over. Hij heeft zich staande gehouden tegen misschien wel de beste Formule 1-coureur aller tijden, in ieder geval statistisch gezien. Daar kunnen we het de hele dag over hebben, en dan kunnen we zelfs teruggaan naar Juan Manuel Fangio en Stirling Moss, maar George heeft zich staande gehouden tegen Lewis, en is ongelofelijk sterk geweest.'

Russell hield stand naast Hamilton

'Hij was enorm aan Lewis gewaagd', oordeelt Brundle. Na twee seizoenen heeft Hamilton 474 punten behaald, tegenover de 450 van Russell, en ook in het kwalificatieduel heeft Hamilton met 24-20 een kleine voorsprong. Russell was zijn oudere teamgenoot in 2022 te snel af, terwijl Hamilton in 2023 terugsloeg met een derde plek in de titelstrijd, waar Russell op P8 bleef steken, met slechts twee podiumplekken. 'Als Mercedes nu een auto bouwt waarmee ze de titel kunnen winnen, wie zou die titel dan pakken, George of Lewis?' vraagt Brundle zich af. 'Ik denk dat het heel spannend zou worden, en dat zegt veel over het niveau waar George zich op bevindt.'

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Hamilton er serieus rekening mee houdt dat Mercedes in 2024 voor de titel strijdt, aangezien hij nog voor de seizoensstart een contract heeft getekend bij een grote concurrent. De vraag zal daarnaast zijn wie Russell in 2025 als teamgenoot zal krijgen. Zo kan onder meer Carlos Sainz een kanshebber zijn, maar ook Alexander Albon, Esteban Ocon, of zelfs Fernando Alonso kunnen niet uitgesloten worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws