Hamilton nog voor officiële bevestiging van onschatbare waarde voor Ferrari Formule 1
Formule 1

Hamilton nog voor officiële bevestiging van onschatbare waarde voor Ferrari

Hamilton nog voor officiële bevestiging van onschatbare waarde voor Ferrari

Zelden leek de rijdersmarkt in de Formule 1 zo muurvast te zitten als nu. Voor het eerst in de historie van de sport zullen in 2024 dezelfde twintig coureurs weer voor dezelfde tien teams aan de start verschijnen als aan het einde van het afgelopen seizoen. Met de verwachte aankondiging van de transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari heeft de Brit de boel voor veel coureurs op zijn kop gezet, en de verrassende wissel van Hamilton heeft Ferrari zelfs voor de officiële bekendmaking al bakken met geld opgeleverd.

Geruchten over een overstap van Hamilton naar Ferrari doen al jarenlang de ronde, maar op 31 augustus 2023 kondigde Mercedes aan dat zowel Hamilton als teamgenoot George Russell een contractverlenging tot en met 2025 ondertekend hadden, waarbij het 2025-seizoen voor Hamilton een optie in het contract was. Daarmee leek het onwaarschijnlijk dat Hamilton, die 41 is als het 2026-seizoen begint, ooit nog een scharlakenrood pak in de Formule 1 zou dragen.

Hamilton miljarden waard voor Ferrari

Vijf maanden na zijn contractverlenging ziet de wereld er echter heel anders uit. Op de Mercedes-fabriek in Brackley, waar Hamilton nu voor het twaalfde jaar op rij kind aan huis zal zijn, werd aan het personeel medegedeeld dat de recordkampioen zijn heil elders gaat zoeken, in Maranello wel te verstaan. In afwachting van de officiële bevestiging, die in de avond verwacht wordt, werd het Ferrari-aandeel wel gewoon op de financiële beurzen verhandeld.

Een aandeel Ferrari kostte bij het sluiten van de Italiaanse beurzen vandaag 353,50 euro, 9,21 procent meer dan een dag eerder. Het legendarisch automerk is volgens investeerders nu dus ruimschoots meer waard dan zo'n 24 uur geleden. De huidige aandelenprijs komt neer op een beurswaarde voor Ferrari van maar liefst 69 miljard euro, zo'n 5,8 miljard meer dan gisteren. Dat zet de waarde van Hamilton voor Ferrari flink in perspectief.

Ferrari wordt hierbij geholpen door het feit dat coureurssalarissen niet onder de budgetlimiet vallen. De wereldwijd bekende naam van Hamilton is voor Ferrari als merk van nagenoeg onschatbare waarde, en dus heeft Ferrari de ruimte om flink in de buidel te tasten om de succesvolste coureur uit de historie van de sport los te weken bij de directe concurrent. Gezien de reactie op de financiële beurzen, lijkt Hamilton een koopje te zijn voor het legendarische Italiaanse team.

Ferrari zit in de lift

Ferrari profiteerde op de beurs ook van de bekendmaking van de jaarcijfers over 2023. Het Italiaanse bedrijf produceerde 13.663 straatauto's, en zag de inkomsten met ruim zeventien procent omhoogschieten. Ook liep de winst op tot meer dan één miljard euro, al kwamen de echte groene cijfers op de beurs al toen de geruchten over Hamilton de ronde begonnen te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws