Update | 'Mercedes-medewerkers hebben te horen gekregen dat Hamilton vertrekt' Formule 1
Formule 1

Update | 'Mercedes-medewerkers hebben te horen gekregen dat Hamilton vertrekt'

Update | 'Mercedes-medewerkers hebben te horen gekregen dat Hamilton vertrekt'

Eerder meldde Formula.uno dat Ferrari alles op alles wil zetten om Lewis Hamilton naar Maranello te halen. De contractonderhandelingen met Carlos Sainz, die als sinds vorig jaar op de planning staan, zijn zelfs al afgebroken, meldt onder andere Erik van Haren. Verschillende kanalen melden dat een overstap van de zevenvoudig wereldkampioen naar Ferrari daadwerkelijk kan gebeuren, al is er nog geen sprake van een 'done deal'. Mercedes-medewerkers zouden het nieuws wel al te horen hebben gekregen.

Frédéric Vasseur had aangegeven beide coureurs zekerheid te willen geven voordat het 2024-seizoen van start gaat. Charles Leclerc heeft zijn contractverlenging verdiend, maar er zijn obstakels in de gesprekken met Carlos Sainz. Dat ligt echter niet aan de eisen van de Spanjaard, maar aan het feit dat Vasseur en John Elkann, CEO van Ferrari, alles op alles willen zetten om Lewis Hamilton naar Maranello te halen, meldde Formula.uno als eerste, maar dat wordt nu ook bevestigd door andere kanalen. De Brit wordt al vaker gelinkt aan Ferrari, maar hij is nog nooit dicht bij een overstap geweest.

Vorig jaar verlengde de zevenvoudig wereldkampioen ook zijn contract bij Mercedes, maar dat lijkt geen probleem te moeten zijn voor Ferrari. De coureur van Mercedes heeft een contract getekend van één jaar met een optie tot nog een seizoen. Het zou dan mogelijk moeten zijn voor Hamilton om in 2025 voor Ferrari te rijden. Gezien de eerdere geruchten is het nog maar afwachten of het tot een overstap kan komen. Will Buxton heeft wel aangegeven dat er sensationeel nieuws aan zat te komen en dat lijkt dus te maken te hebben met de overstap van Hamilton.

'Contractonderhandelingen met Sainz afgebroken'

De contractonderhandelingen met Sainz lijken dus ook afgebroken te zijn. Er waren al verhalen dat de gesprekken spaak liepen, omdat de eisen van de Spanjaard niet zouden passen binnen het plaatje van Ferrari. Het is echter waarschijnlijker dat de coureur te horen heeft gekregen dat hij zijn heil ergens anders mag gaan zoeken na 2024. Dat betekent dat het avontuur van Sainz bij Ferrari vier seizoenen zal duren, waarin hij tot nu toe twee overwinningen wist te boeken.

Het is de vraag waar de tweevoudig racewinnaar naartoe zal gaan. Als zijn plekje daadwerkelijk vrij wordt gemaakt bij Ferrari, dan zullen er mogelijk voldoende kapers op de kust zijn. Sergio Pérez heeft een aflopend contract bij Red Bull Racing en er zal mogelijk een plekje vrijkomen bij de Oostenrijkse renstal. Een andere logische stap voor Sainz zal mogelijk Audi zijn. Zijn vader maakte dit jaar weer furore in de Dakar Rally in de kleuren van Audi en dus is de link duidelijk.

Update 12:15u (01/02) | 'Aankondiging overstap Hamilton zal snel volgen: spoedbijeenkomst bij Mercedes'

De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari komt steeds dichterbij. Het begon vanochtend nog als een gerucht van Italiaanse media, maar nu schrijven meerdere goed ingevoerde journalisten over de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen. De BBC meldt zelfs dat er in Brackley een spoedbijeenkomst is. Toto Wolff en James Allison lijken de werknemers in te lichten over het vertrek van de Britse coureur.

Hamilton zou dan in 2025 Carlos Sainz gaan vervangen bij het team van Ferrari. De Spanjaard leek eerst zijn contract te verlengen bij de Italiaanse renstal, maar dat zal dus niet het geval zijn. De meeste journalisten verwachten snel de officiële aankondiging van de overstap van Hamilton naar Ferrari; in ieder geval voor het einde van de week. Bij Mercedes worden de koppen om 15:00u Nederlandse tijd bij elkaar gestoken en wordt er naar alle waarschijnlijkheid gesproken over het vertrek van de Brit.

Update II 15:45u (01/02) | 'Mercedes-medewerkers hebben te horen gekregen dat Hamilton vertrekt'

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat het nieuws over de transfer van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari officieel bevestigd wordt. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft het nieuws zojuist met de Mercedes-medewerkers gedeeld in de fabriek. De medewerkers van het Duitse team zouden te horen hebben gekregen dat Hamilton dit jaar nog voor het team rijdt, en volgend jaar naar de concurrent verhuist.

Onder andere Sky Sports News meldt dat het nieuws in Brackley, op de Mercedes-fabriek, al bevestigd is. Hoewel er in Italië nog geruchten rondgingen dat Hamilton zelfs in 2024 al naar Ferrari zou gaan, gaat de succesvolle Brit pas in 2025 naar het Italiaanse team. Dat betekent dat Hamilton dit jaar nog wel voor Mercedes rijdt, terwijl Carlos Sainz dan aan zijn laatste jaar bij Ferrari zou beginnen. De vergadering bij Mercedes zou zo'n tien minuten geduurd hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws