Budkowski onder de indruk van Alonso: 'Hij kan de race echt lezen' Formule 1
Formule 1

Budkowski onder de indruk van Alonso: 'Hij kan de race echt lezen'

Budkowski onder de indruk van Alonso: 'Hij kan de race echt lezen'

Marcin Budkowski, uitvoerend directeur van Alpine, is zeer onder de indruk van Fernando Alonso. Met zijn jarenlange Formule 1-ervaring kan de Spanjaard de races op een zodanige manier lezen en begrijpen vanuit zijn bolide, dat zelfs de mannen aan de pitmuur versteld staan. Met zijn recentelijke glansoptreden in Hongarije liet hij zien zich nog met de grootsten te kunnen meten. Bij Alpine genieten ze echter het hele seizoen al van de ervaring en kunde van Alonso.

'Ik heb met verschillende topcoureurs gewerkt en heb al meer dan twintig jaar ervaring in de Formule 1, maar wat Alonso doet is echt verbluffend', aldus Budkowski tegenover Motorsport.com. Vooral de uiterst professionele aanpak van de tweevoudig wereldkampioen is indrukwekkend. 'Zijn aanpak is echt exceptioneel en uniek.' Daarnaast zijn er nog meer kwaliteiten die de uitvoerend directeur opvallen. 'Zijn vermogen om de race te lezen en te begrijpen is ongelofelijk. Dit hebben we al meerdere keren gezien dit seizoen, bijvoorbeeld bij de sprintrace op Silverstone, maar ook in Bakoe.' In Groot-Brittannië hield hij Pierre Gasly van zich af, door Lance Stroll, die er nog tussen reed, telkens in zijn DRS-zone te laten komen. Hierdoor kon Gasly niet profiteren van zijn snelheidsvoordeel ten opzichte van Stroll.

'Dit soort dingen verbazen mij elke keer weer. We hebben aan de pitmuur enorm veel data en zien alles wat er in de race gebeurt. Maar tijdens het racen kan hij (Fernando Alonso, red.) alles net zo goed analyseren als wij, terwijl hij in de auto zit te racen.' Over de kwaliteiten van de Spanjaard dus geen twijfels. Ook is Alonso nog steeds hongerig en ambitieus, waardoor Budkowski een langer verblijf van de ervaren coureur niet uitsluit. 'Hoe lang hij doorgaat moet hij zelf bepalen natuurlijk, maar hij is zeker nog geen oude man die met pensioen moet. Hij heeft honger en kan niet wachten op volgend jaar. Het plezier spat er vanaf en de ambitie is er om vanaf volgend jaar weer volop mee te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws