Burgemeester: 'Camping bij Formule 1-terrein Zandvoort is anders dan een festival' Formule 1
Formule 1

Burgemeester: 'Camping bij Formule 1-terrein Zandvoort is anders dan een festival'

Burgemeester: 'Camping bij Formule 1-terrein Zandvoort is anders dan een festival'

De komst van een camping dichtbij het circuit Zandvoort wekte de nodige woede op bij de festivalbranche. Waarom mag de Formule 1 wel een festival houden, maar mogen de reguliere festivals niet doorgaan? Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort benadrukt dat het campingterrein enkel bedoeld is voor overnachting en er geen entertainment en horeca zijn toegestaan. Daarnaast kan ook maar een beperkt deel van de bezoekers overnachten op de relatief kleine camping.

'We begrijpen de ophef, maar deze camping zal ook aan de coronamaatregelen moeten voldoen. Dat wil zeggen dat er geen feestjes worden gehouden en bezoekers krijgen alleen toegang met een negatieve test', aldus Moolenburgh bij de NOS. Normaalgesproken zouden er 105.000 bezoekers welkom zijn op Zandvoort iedere dag, maar dankzij coronamaatregelen mogen maximaal twee derde van de plekken worden bezet. Daarnaast is de camping voornamelijk gereserveerd voor crewleden van de organisatie. Ook is er een aparte vergunning aangevraagd voor de camping, waardoor race en camping niet onder hetzelfde hoedje spelen.

Ondanks deze factoren weerklinkt voornamelijk onvrede en onbegrip vanuit de festivalbranche. 'Het wordt aangeprezen als een feestje, het woord festivalcamping staat er nog net niet bij', zo luidt de reactie van een DJ. Vooral de inconsequentie van keuzes uit Den Haag leiden tot grote onvrede. 'Het lijkt wel alsof ze iets tegen muzikanten hebben. De Zwarte Cross is ook een race-evenement, maar dat mocht niet plaatsvinden', aldus een teleurgestelde organisator. De Burgemeester van Zandvoort is in ieder geval blij dat er de nodige ruimte is verleend voor de Dutch Grand Prix. 'Ik begrijp de teleurstelling bij anderen, maar gelukkig mogen we in een beperkte setting alsnog een race organiseren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws